I dalje čeka svoju šansu

Filip Zubčić je zadovoljan: Stvarno sam na odličan način zatvorio Svjetsko prvenstvo

Još se jednom najbolji hrvatski skijaš vratio na osmo mjesto u veleslalomu na ovom prvenstvu.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2023. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za kraj sam stvarno odradio fenomenalnu drugu slalomsku vožnju, rekao je hrvatski skijaš Filip Zubčić koji je u zadnjoj utrci na Svjetskom prvenstvu, u slalomu, osvojio 11. mjesto.

''Prva vožnja nije bila najbolja, ali čim sam vidio postavku drugog 'laufa' bio sam stvarno sretan. Ta druga vožnja je bilo pravo mučenje od starta do cilja i to mi se svidjelo. Napao sam koliko sam mogao. Možda sam u nekim dijelovima druge vožnje malo previše kružio, ali neću sada cjepidlačiti. Stvarno sam na odličan način završio Svjetsko prvenstvo. Trebala mi je jedna ovakva utrka'', rekao je Zubčić, a prenosi Hina.

Još se jednom najbolji hrvatski skijaš vratio na osmo mjesto u veleslalomu na ovom prvenstvu.

''Kako sam i prije rekao na ovakvim natjecanjima se samo medalje pamte. No, osmo mjesto je vrlo dobro. Čekam dalje svoju šansu, bit ćemo strpljivi i marljivo trenirati''.

Dotaknuo se Zubčić i dvije hrvatske skijašice, Leone Popović i Zrinke Ljutić, koje su se nadale slalomskoj medalji do koje ipak nisu doskijale.

''Iza sebe imaju brutalnu sezonu, ali očito u subotu nije bio njihov dan. Ne znam jesu li previše očekivale, ali nemaju za čim žaliti jer još su uvijek itekako mlade. Nisu se nikada ni našle u ovoj situaciji gdje se nešto veliko očekivalo od njih. No, sjajno se skijaju cijele sezone, njima samo čestitke'', završio je Zubčić.

Kopirati
Drag cursor here to close