Drugi put

Felipe Massa definitivno napušta Formulu 1

"Kad je došao poziv iz Williamsa, odazvao sam se samo za jednu sezonu. Sad je gotovo", izjavio je Massa
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2017. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Williamsa Felipe Massa (36) po drugi put se oprašta od Formule 1, ali ovaj put vjerojatno zauvijek. Brazilac je to objavio u subotu putem Instagrama.

Nekadašnji Ferrarijev pilot već se bio oprostio od utrka prošle godine, ali su ga ''vratili'' u bolid Williamsa, nakon što je Bottas prešao u Mercedes.

Massa je u ovoj sezoni bio u paru s mladim talentom Lanceom Strollom (18) iz Kanade, koji će i iduće sezone ostati u Williamsu.

"Kad je došao poziv iz Williamsa, odazvao sam se samo za jednu sezonu. Sad je gotovo", izjavio je Massa.

Utrka koju će vozit 12. studenoga na domaćem terenu, na stazi Interlagos, bit će prilika za oproštaj od brazilske publike. Ovo je inače staza koju će Massa pamtiti čitavoga života. Naime, 2008. godine već je u mislima bio svjetski prvak, da bi mu Lewis Hamilton u posljednjim sekundama preoteo titulu.

I prošle godine se Massa na vrlo emotivan način ''oprostio'' od Formule 1 na stazi Interlagos.

Kao Massini nasljednici za iduću sezonu spominju se Robert Kubica (32), za kojega nije jasno koliko se može nositi sa zahtjevima jedne duge sezone nakon ozljede na rally utrci 2011. Također se spominje i Rus Danil Kwjat, koji je izgubio mjesto u timu Toro Rosso i za 2018. još uvijek nema tim. Spominje se i Pascal Wehrlein, koji trenutačno vozi za Sauber.

Vjerojatno će se odluka donijeti nakon zadnje utrke sezone, one u Abu Dhabiju 26. studenoga.

 

Thanks for all the support ! Love you guys ??

A post shared by Felipe Massa (@massafelipe19) on

Kopirati
Drag cursor here to close