Želje za 2018.

Federer: Želim obraniti sve titule iz prošle godine

Švicarski tenisač još uvijek nije odlučio hoće li igrati na Roland Garrosu, a dodao je kako bi to mogla biti i najvažnija odluka u sljedećoj sezoni.
Sport / Ostali sportovi | 02. 01. 2018. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski tenisač Roger Federer poželio je u 2018. godini da ponovi uspjehe iz prethodne sezone u kojoj je osvojio sedam trofeja, dva Grand slama i tri turnira iz Masters serije.

On je rekao da želi obraniti sve titule iz prošle sezone te je dodao da tenisač u 36. godini mora gledati samo sebe. No, svjestan je da puno toga zavisi i od povratka Murraya i Đokovića.

"Sretan sam što sam u prilici da branim trofej na Australian Openu. Prošla sezona je bila odlična i nadam se da će ova biti slična njoj, a imam veća očekivanja nego pred 2017. godinu. Trudit ću se da ostanem miran, mada je to lagano reći, a jako teško ostvariti. Želim obraniti sve osvojene titule, svih sedam, uključujući dva Grand slama i tri Mastersa. Teško je zamisliti da to mogu uraditi jer kada imate 36 godina morate se skoncentrirati samo na sebe. Puno toga zavisi od toga da li će Rafa biti bolji nego prošle godine, gdje je Wawrinka, Murray, Đoković?", zapitao se Federer.

Švicarski tenisač još uvijek nije odlučio hoće li igrati na Roland Garrosu, a dodao je kako bi to mogla biti i najvažnija odluka u sljedećoj sezoni.

"Ukoliko želite duže igrati najvažnije je kako ćete napraviti kalendar za sljedeću godinu. Morate se odreći nekih stvari kao što je Davis Cup, a s obzirom na to da imam taj trofej već, odrekao sam se tog natjecanja. Slično je i s nekim Mastersima i Grand slamovima. Pitanje je da li će to biti Roland Garros, jer ako propustiš sezonu na zemlji, imaš puno vremena spremiti se na ono što slijedi. Ukoliko igraš zemlju, odričeš se nečeg drugog. Ne znam još uvijek da li ću igrati taj turnir, a to će biti najvažnija odluka koju ću donijeti u sljedećoj sezoni", završio je Federer.

Roger Federer trenutno je drugi igrač svijeta sa 9.605 bodova, 1040 bodova manje od prvoplasiranog Rafaela Nadala.

Kopirati
Drag cursor here to close