Maribor i Wels

Fantastičan uspjeh članova JK 'Neretve' u Austriji i Sloveniji

Sport / Ostali sportovi | 12. 10. 2016. u 18:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi JK Neretve iz Mostara nastupili su na dva jaka međunarodna natjecanja u Sloveniji i Austriji. Ukupno je osvojeno 12 medalja (7 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane), te 5 pehara.

16. Pokal Dupleka, Maribor-Slovenija 2016

Prvi nastup članovi kluba su imali u Mariboru, na '16. Pokalu Dupleka' gdje je nastupilo preko 500 natjecatelja iz CRO, AUT, BiH i SLO. Naš klub je nastupio sa 7 natjecatelja, a osvojeno je 6 medalja i 1 pehar. Ukupno su osvojene 4 zlatne, 1 srebrena i 1 brončana medalja. Najbolji se i ovaj put pokazao naš kadet, Ante Galić u kategoriji do 66 kg. Mora se naglasiti kako je ovaj turnir posebno za kadete bio vrlo jak jer je ujedno bio i službeni kadetski slovenski turnir. A u ukupno plasmanu završili smo ekipno na 5 mjestu od ukupno 36 klubova.

Ante Galić je imao 4 borbe i sve četiri pobjede nad predstavnicima Slovenije. Prvu borbu je imao sa Massner Rokom (SLO) kojeg je pobijedio na Wazari, potom je imao borbu sa Farkaš Tilena (SLO) kojeg dobiva na čisti Ippon. U borbi za ulazak u finale, Galić pobjeđuje sjajnog Oblak Gašpera (SLO). U finalnoj borbi u posljednjim sekundama baca Kajtazović Benjamina (SLO) na Harai Goshi i borba se nastavlja u zahvatu (Osai-komi) gdje se Galićev protivnik nije uspio izvući te se morao zadovoljiti samo drugim mjestom. Galić je osvojio i Pehar za najuspješnijeg natjecatelja u kategoriji. U Austriji također imao izvrstan nastup gdje ima protivnike iz AUT i HUN koje sve pobjeđuje na najviše bodove i tako opet osvaja zlatnu medalju i još jedan pehar.

Stjepan Salmanić je imao 5 borbi i svih pet pobjeda nad predstavnicima ROU, AUT, CRO i HUN. Sve borbe dobivao je na najviše moguće bodove, dok je u finalu bilo jako neizvjesno. U finalnoj borbi je imao predstavnika Rumunjske od kojeg je čak i gubio na kaznu do zadnje dvije sekunde, gdje skoro na zvuk završetka borbe zakucava svog protivnika na sjajnu i atraktivnu tehniku. Oduševljenje samog Salmanića, trenera i prijatelja iz kluba se jednostavno nije moglo sakriti.

Pored ovog uspjeha moramo naglasiti kako je Stjepan osvojio zlatnu medalju i u Mariboru dan ranije. Izvrsnim su se pokazali i drugi natjecatelji koji su također bili sjajni, a to su Korina Džidić, Karlo Križanac, Mate Smiljanić i Domagoj Pušić.

Osvojene medalje u Mariboru (SLO):

Zlato:
• Korina Džidić -36 kg (U10)
• Stjepan Salmanić -42 kg (U12)
• Karlo Križanac -50 kg (U12)
• Ante Galić -66 kg (U18) + Pehar

Srebro:
• Mate Smiljanić -46 kg (U14)

Bronca:
• Domagoj Pušić -42 kg (U14)

Colop Judo Masters, Wels-Austrija 2016

Već drugi dan nastupili smo u Austriji na Colop Mastersu gdje je učešće uzelo preko 500 natjecatelja iz 40 klubova iz AUT, CZE, CRO, ROU, BiH, SVK i HUN. Judo klub „Neretva“ i na ovom turniru je imao 7 predstavnika, koji su uspjeli osvojiti 6 medalja, 4 pojedinačna pehara i Pehar za ekipno 3 mjesto od ukupno 40 ekipa. Galebovi sa Neretve ekipno su uspjeli ostaviti iza sebe mnogo veće i organiziranije europske klubove.

Osvojene medalje u Welsu (AUT):

Zlato:
• Stjepan Salmanić -42 kg (U12) + Pehar
• Srđan Ajvaz -81 kg (U16) + Pehar
• Ante Galić -73 kg (U18) + Pehar

Srebro:
• Karlo Križanac -50 kg (U12)

Bronca:
• Domagoj Pušić -42 kg (U14)
• Mate Smiljanić -46 kg (U16)

Ovim putem želimo se zahvaliti našim sponzorima koji su nam omogućili da odemo na ova dva veoma jaka turnira: Restoranu “Marinero” Mostar, Promark Mostar, Građevinar Mostar, Europapier Hercegtisak Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close