Neko novo vrijeme

Esportaši pobjedom na jednom turniru zaradili više nego Đoković osvajanjem Wimbledona

Sundstein je član momčadi OG koja je po drugi put osvojila turnir The International i zaradila impresivnih 15,6 milijuna dolara što je ujedno najveća nagrada u povijesti esporta dodijeljena jednoj momčadi.
Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2019. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek mislite da je igranje videoigara samo gubljenje vremena? Danac Johan "N0tail" Sundstein ne bi se baš složio s vama.

Ovaj 26-godišnjak upravo se upisao u povijest kao najplaćeniji esportaš svih vremena. Samo je ove godine, igrajući videoigru Dota 2, Sundstein zaradio 6,9 milijuna dolara.

A na vrhu nije usamljen. Naime, Sundstein je član momčadi OG koja je po drugi put osvojila turnir The International i zaradila impresivnih 15,6 milijuna dolara što je ujedno najveća nagrada u povijesti esporta dodijeljena jednoj momčadi, javlja Zimo.co.

Tako su Sundstein i njegovi kolege Anathan “ana” Pham, Topias “Topson” Taavitsainen, Sébastien “Ceb” Debs i Jesse “JerAx” Vainikka - postali najbolja momčad u povijesti Dota 2 te se upisali na listu najplaćenijih esportaša svih vremena. Dovoljno je reći kako je najslabije plaćeni igrač iz njihovog tima samo ove godine zaradio 5,4 milijuna dolara.

Samo za usporedbu - Novak Đoković je pobjedom na Wimbledonu zaradio "samo" 2,9 milijuna dolara, a Sundsein je osvajanjem Dota The International 2019 turnira zaradio 3,1 milijun dolara.

Čini se kako je esport napokon postao isplativiji od klasičnog sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close