Jablanica

Emina Hadžiahmetović i Ivan Bobaš prvaci BiH u stolnom tenisu

Sport / Ostali sportovi | 06. 03. 2017. u 09:08 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset i četvrto državno pojedinačno prvenstvo u stolnom tenisu održano je za vikend u dvorani Osnovne škole "Suljo Čilić" Jablanica.

Na državnom prvenstvu u nekoliko kategorija sudjelovao je oko stotinu natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

U kategoriji mix dubl prvo mjesto pripalo je Edinu Konjiću i Emini Hadžiahmetović, dok su drugoplasirani bili Dino Čizmić i Nedžima Mulalić, a trećeplasirani Ivan Bobaš i A. Kovač. 

Najbolji u seniorskoj muškoj kategoriji bio je Ivan Bobaš, dok je drugo mjesto pripalo Srđanu Miličeviću. Treće mjesto podijelili su Marko Vučijak i Amir Aličić.

Od seniorki najbolja je bila Emina Hadžiahmetović, a drugo mjesto osvojila je Sanji Milojica. Treća mjesta zauzeli su Elda Šehić i Snežana Marković.

Pored spomenutih, odigrani su i mečevi u kategoriji seniori i seniorke u dublu.

U kategoriji seniori dubl najbolji su bili A. Rizvanović i D. Marković. Drugoplasirani su bili L. Matković i M. Vučjak, dok su treće mjesto zauzeli E. Gutić i M. Hanić te E. Konjić i M. Dizdarević

Od seniorki u dubl kategoriji prvo mjesto pripalo je Hadžiahmetović E. i Baškarad I., a drugoplasirani su bili Marković S. i Šehić E. Dva treća mjesta zauzeli su Kovač A. i Silić A., te Hasečić A. i Knezović I.

Odlična organizacija

Vladimir Ivanek, izbornik muške stonotenske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je u izjavi za Fenu kako je organizacija bila na vrhunskom nivou, počevši od dvorane pa do samog rasporeda igranja.

“U muškoj konkurenciji je nastupilo oko 70 natjecatelja, koji su kroz kvalifikacije izborili učešće u finalnom dijelu. Jedno veliko iznenađenje je bilo što je jedan od favorita ovog državnog prvenstva Edin Konjić, ispao već u prvom kolu”, kazao je Ivanek.

Dodao je kako se na ovom državnom prvenstvu moglo primijetiti da, uz stare igrače dolazi i dosta mladih igrača, iz čega se, po njegovim riječima, može zaključiti kako stolni tenis ide uzlaznom putanjom, no da je za sada teško prognozirati perspektivu u Bosni i Hercegovini.

“Stanje sa novcem je jako komplicirano. Nekada se ode na prvenstvo, a nekada ne. Ali broj klubova se polako širi i tu smo zadovoljni. Naravno, treba još dosta rada da bi sve to došlo na jedan odgovarajući nivo”, naglasio je Ivanek.

Što se tiče budućih planova stolnoteniske reprezentacije BiH, Ivanek je kazao kako ih u mjesecu travnju očekuje doigravanje u Irskoj.

“Kroz ta tri meča, trebali bismo da izborimo nastup na sljedećem prvenstvu Europe, koje će biti održano u Luksemburgu”, zaključio je Ivanek.

Kopirati
Drag cursor here to close