Nakon što ga je izradio menadžer

Emil Markić uzvraća udarac?

U Njemačkoj mu je protivnik spomenuti Ferenc Albert, 26-godišnji boksač rođen u Rumunjskoj koji nastupa pod zastavom Mađarske. On ima skor od 27 pobjeda i 17 poraza.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije osam i pol mjeseci ponovno će u boksački ring mostarski poluteškaš, Emil Markić, koji će se u Donauwörthu kod Augsburga (Njemačka) u subotu 15. veljače sastati sa Ferencom Albertom.

Naravno, Markić je redovito u ringu kroz svakodnevne treninge, međutim ovdje se radi o novom službenom meču jer je posljednji odradio još 26. svibnja prošle godine kad je u Mostaru savladao Tomasa Adameka i obranio WBO europski naslov.

Godinu ranije je preko Nijemca Denisa Liebaua u švicarskom Zugu Markić osvojio i svjetski WBF naslov, ali je u međuvremenu ostao bez obje ove titule.

"Trebao sam ih braniti u određenom roku, što nisam greškom mog bivšeg menadžera, tako da su obje izgubljene bez borbe, pojašnjava za Dnevni list Emil Markić i dodaje:

"Volio bih doći u poziciju da ih vratim i nadam se da ću ponovno osvojiti jednu od titula koje su bile u mom vlasništvu", kazao je 36-godišnji Markić koji je ranije najavio da se planira na ovoj razini baviti boksom bar do 40. godine.

U Njemačkoj mu je protivnik spomenuti Ferenc Albert, 26-godišnji boksač rođen u Rumunjskoj koji nastupa pod zastavom Mađarske. On ima skor od 27 pobjeda i 17 poraza.

"Za protivnika znam da se voli potući. Nije neki koji traži distancu, nego voli blisku borbu. To mi je meč s kojim bih ušao u neku rutinu poslije osam mjeseci bez borbe", govori Markić koji se standardno pripremao u BK Mostar.

– Uvijek sam u sali i dobro treniram.

Ipak nije imao službenu borbu više od osam mjeseci.

"To nije previše dug period, ali bih ipak volio da sam boksao u zadnje vrijeme, prije 3-4 mjeseca. Nijednog protivnika se ne smije podcijeniti. Za mene bi poraz u subotnjem meču bio kao smak svijeta, jer to nije protivnik koji bi me realno trebao pobijediti. Ipak svašta se može dogoditi i zato moram biti oprezan", zaključio je Emil Markić uoči subotnjeg meča.

Mostarac je trenutačno na skoru od 30 pobjeda (23 nokauta) i 2 poraza u profi boks karijeri. Prije toga Markić je imao 120 amaterskih mečeva u 12 godina, bio osvajač niza državnih titula i priznanja, a 10 godina član reprezentacije BiH. S 29 godina je ljeta 2012. godine ušao u profi boks.

Kopirati
Drag cursor here to close