Boks

Emil Markić na Novom Zelandu za WBO titulu protiv Umara Salamova

Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2017. u 13:45 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višestruki prvak Bosne i Hercegovine u amaterskom boksu, a danas profesionalni boksač s 25 mečeva (24 pobjede i jedan poraz) Emil Markić, koji nastupa u kategoriji do 79 kilograma, trenutno zauzima 65. mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji i vrijedi za jednog od boksača koji bi mogli ostaviti svoj trag u profesionalnom boksu.

Zahvaljujući svemu navedenom, Markić je dobio poziv od WBO (World boxing organization) da se bori za internacionalnu titulu na Novom Zelandu 6. svibnja ove godine protiv Umara Salamova iz Rusije, priopćeno je iz Saveza profesionalnog boksa BiH.

''Spreman sam, znam kakav je Salamov boksač i svjestan sam o kakvom meču se radi. Jedva čekam ući u ring i pokazati što mogu, jer ipak je ovo meč za WBO titulu'', istaknuo je Emil Markić.

Salamov s 18 pobjeda u isto toliko mečeva (13 pobjeda nokautom) zauzima 18, mjesto na svjetskoj rang listi što mu daje statističku prednost, ali Markić je već nekoliko puta iznenadio i pobijedio u mečevima gdje su protivnici bili favoriti.

Kopirati
Drag cursor here to close