Klubovi mogu odahnuti

EHF donio odluku: Rukometni savez BiH neće biti suspendiran

"EHF će svakako nastaviti pratiti situaciju u radu novog saveza", navode iz Europske rukometne federacije (EHF).
Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2018. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom kolovoza Europska rukometna federacija (EHF) zaprijetila je da će, ukoliko se situacija u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine hitno ne riješi, suspendirati Savez, a klubovima i reprezentaciji će biti zabranjeno sudjelovanje u svim natjecanjima.

Tijekom proteklog razdoblja, krovna kuća bh. rukometa riješila je goruće probleme, te je danas na sastanku čelnih ljudi EHF-a u Barceloni odlučeno da neće biti suspenzije našeg rukometnog Saveza.

"Potvrđujem da je rukomet u BiH bila tema rasprave na sastanku EHF-ovog Izvršnog Odbora, održanog danas u Barceloni. Izvršni Odbor je primio k znanju formiranje novog Saveza u BiH, te činjenicu da je ovo tijelo priznato od strane Nacionalnog olimpijskog odbora, kao i da je u procesu registracije. Također je naglašeno da je ovo novo tijelo osiguralo registraciju za nove sezone uključujući i kvalifikacije za EHF EURO 2020. te natjecanja Europskog kupa", naveli su za N1 iz EHF-a.

Kako je navedeno, pitanje supenzije bh. Saveza nije uzimato u obzir.

"EHF će svakako nastaviti pratiti situaciju u radu novog saveza", navode iz Europske rukometne federacije (EHF).

Krajem kolovoza održana je izvanredna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH na kojoj su prihvaćene ostavke starog rukovodstva, a imenovani su novi članovi Upravnog odbora, iz sva tri saveza, Republike Srpske, Federacije i Herceg-Bosne.

Odlukama Skupštine, omogućeno je novom Upravnom odboru da formira dva nova udruženja, jedno za domaće natjecanje, drugo za reprezentaciju.

Ova udruženja trebala bi dobiti svoje porezne brojeve i žiro-račine, jer postojeći porezni broj je na ranijem Savezu, čiji su računi opterećeni dugovanjima od tri milijuna maraka.

Novi Rukometni savez registriran je 2017. godine, i od tada nije imao svoj račun. Osnivanjem dva udruženja pod okriljem Saveza trebalo bi se omogućiti klubovima daljnja natjecanja, a reprezentaciji učešće na Europskom prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close