Uoči povratka u BiH

Džumhur: Ima uspona i padova, od ponedjeljka počinjem s treninzima

Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2017. u 10:56 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nakon sjajnih nastupa na američkoj turneji vratio se u BiH.

Iza njega je najuspješniji period u profesionalnoj karijeri, na ATP turnirima u američkom Winston-Salemu i meksičkom Los Cabosu izborio je nastupe u finale i polufinale, na ATP Challengeru u Santo Domingu također se plasirao u finale, dok je nedavnu seriju u kolovozu završio nastupom u trećem kolu Grand Slam turnira US Opena u New Yorku.

''Zadovoljan sam kontinuitetom. Igrao sam s igračima koji su bolje rangirani od mene, s dosta njih sam igrao ranije. Sretan sam što sam na vrhunskom nivou. Sve se to odrazilo na rankingu na ATP listu. Uvijek imate uspone i padove. Sport je takav, a mislim da ovaj nivo igre koji sada imam mogu da zadržim do kraja godine. Najbitnije je da nije bilo nikakvih povreda'', rekao je Džumhur.

Kazao je da je plan da do kraja sezone odigra šest ili sedam turnira.

''Igrat ću sigurno tri turnira u Aziji, odnosno u Kini. Nakon toga slijede Moskva, Beč i Pariz. Uzeo sam malo odmora jer mislim da mi je to potrebno, ali od ponedjeljka krećem s treninzima'', zaključio je bh. tenisač, a prije konferencije Džumhur je obišao štićenike JU"Mjedenica".

Kopirati
Drag cursor here to close