Indian Wells

Džumhur: Harrison je u formi, ali mogu se nositi s bilo kim

Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2017. u 10:04 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur ovog tjedna u prvom kolu Masters turnir u američkom Indian Wellsu, koji počinje u četvrtak, odmjeriti će snage sa 45. igračem svijeta, domaćim tenisačem Ryanom Harrisonom.

Džumhur je za televiziju N1 istakao da mu je cilj ove godine napredovati što je moguće više.

“Definitivno je moj cilj ići prema gore. U protekle tri sedmice igrao sam odlično. Imao sam neke velike pobjede, pogotovo protiv Stana Wawrinke. Mogu igrati sa najboljima na svijetu, i nositi se s bilo kim”, rekao je.

“Ja sam pred sami početak priprema zajedno s timom rekao da želim promjene u igri. Puno sam više radio nego inače, puno sam kondicijski radio.”

“Dobio sam na težini, ojačao sam. To mi je smetalo malo, organizam se trebao navići, ali zadržao sam brzinu na terenu i uz tjelesnu spremu sam dosta teniski igrao. Kockice se slažu i dolazim na nivo gdje mogu sa svima igrati. Samim tim, moja igra napreduje”, izjavio je Džumhur za N1.

Idući meč igra u četvrtak protiv igrača od kojeg je izgubio prije nekoliko tjedana...

“Harrison je tada bio u nevjerovatnoj formi. Osvojio je Challenger i Memphis. Ja se nadam da ga mogu pobijediti. Uvjeti u Indian Wellsu mu odgovaraju, a ranije, kako kaž,e nije igrao dobro tu. Sada je nešto drukčije, spreman je za meč”, poručio je Sarajlija.

Pripreme za Davis Cup

Džumhur se sprema se i za Davis Cup koji se početkom travnja igra u Zenici, a kako je kazao sve mečeve će igrati za reprezentaciju ove godine te da jedva čeka susret sa Nizozemskom, prvim protivnikom Davis Cup reprezentacije BiH.

“Nadam se da Robina Hasea ovaj put mogu dobiti. Nadam se da će atmosfera biti odlična, a uz navijače možemo do još jedne pobjede”,  zaključio je Džumhur.

Kopirati
Drag cursor here to close