Preminuo u 67. godini

Dženaza i ukop Suada Ćupine u subotu na mezarju kod Alipašine džamije

Prijevoz osiguran: Čapljina autobusna stanica 8:30 sati, Stolac autobusna stanica 09:10 sati, Mostar 10:00 sati, Jablanica autobusna stanica 10:45 sati, Konjic autobusna stanica 11:10 sati, Sarajevo 12:30 sati.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2018. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dženaza i ukop istaknutog i dugogodišnjeg bosanskohercegovačkog sportaša, karate trenera i sportskog radnika, nositelja ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" Suada Ćupine, koji je preminuo 18. listopada u Sarajevu u 67-oj godini, bit će obavljena u subotu u 13.30 sati na mezarju kod Alipašine džamije.

Ćupina je rođen 11. studenog 1951. godine u Mostaru. Karateom se počeo baviti 1968. godine. U tom sportu je postigao gotovo sve što je bilo moguće - od zvanja karate majstora osmi dan, do osvajanja medalja kao sudionik i kao trener, ali i velikog broja naučnih zvanja u području sporta.

U bogatoj trenerskoj karijeri ostvario je vrhunske rezultate, posebno kao dugogodišnji izbornik karate reprezentacije BiH, ali i trener u Univerzitetskom karate klubu Bosna iz Sarajeva.

Njegovi karatisti bili su nositelji mnogobrojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih natjecanja. Ćupina je svoje trenersko ime počeo graditi još u bivšoj Jugoslaviji. U razdoblju od 1986. do 1992. godine obavljao je funkciju izbornika kadetske, juniorske i ženske selekcije u borbama.

Ćupina je bio doktor znanosti iz područja sporta od 2010. godine.  Bio je član Patriotske lige Općine Mostar od travnja 1991. godine.

Rat ga je zatekao na dužnosti komandira Ratne stanice milicije, CSB Mostar. U TO stupio 8. travnja 1992. godine. Obavljao dužnost Komandanta bataljuna, te niz dužnosti u 4. Korpusu Armije RBiH.

Sudjelovao u oslobađanju i obrani Mostara. Za iskazanu hrabrost, sposobnost i osobni doprinos u organiziranju i vođenju oružanog otpora agresoru na Republiku Bosnu i Hercegovinu, 1993. godine dodijeljeno mu je najveće ratno priznanje, značka 'Zlatni ljiljan'.

Kopirati
Drag cursor here to close