Skijanje

Dvostruko slavlje Norvežana u Val Gardeni

Sport / Ostali sportovi | 16. 12. 2016. u 14:48 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveški skijaši Kjetil Jansrud i Aleksander Aamodt Kilde zauzeli su prva dva mjesta na drugom ovosezonskom natjecanju za Svjetski kup u superveleslalomu koje je u petak održano u talijanskoj Val Gardeni.

Jansrud je bio najbrži (1:31.93), baš kao i na prvom ovosezonskom natjecanju održanom početkom prosinca u Val d'Isereu, kada je slavio ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala. Svindal je bio među favoritima i u Val Gardeni, ali je u posljednjoj trećini staze napravio pogrešku i promašio vrata.

Ipak, za dvostruko slavlje Norvežana pobrinuo se prošlosezonski osvajač malog Kristalnog globusa u superveleslalomu Aleksander Aamodt Kilde koji je za Jansrudom zaostao samo šest stotinki sekunde. Najveća prijetnja norveškim skijašima bio je Kanađanin Erik Guay koji je osvojio treće mjesto, a od Jansruda bio sporiji samo 13 stotinki sekunde.

Za Kjetila Jansruda ovo je treća pobjeda u ovoj sezoni te 17. u karijeri, a ukupno osma u superveleslalomu. U ovoj je disciplini već jednom slavio u Val Gardeni, gdje je najbrži bio i prije dvije godine.

Jansrud je s maksimalnih 200 bodova iz dvije utrke vodeći u redoslijedu superveleslaloma, a s 300 bodova se probio do drugog mjesta u ukupnom redoslijedu. Vodeći je Austrijanac Marcel Hirscher s 440 bodova.

U subotu je u Val Gardeni na rasporedu spust, s početkom u 12.15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close