Sretno!!!

Dvojac brani boje BiH u Oxfordu

"Napravit ćemo sve da dostojno predstavimo BiH na ovim igrama i da je učinimo ponosnom!", poručili su reprezentativci.
Sport / Ostali sportovi | 19. 08. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva predstavnika BiH idu na 11. Europske sportske igre za transplantirane i dijalizirane osobe koje se ove godine održavaju u Oxfordu.

Riječ je o Marijani Lovrinović Furundžija i Tomislavu Žuljeviću iz Udruge dijaliziranih i transplantiranih SBK/KSB koji će se natjecati u više sportova. Naime, teška financijska situacija, ali i administrativni problemi spriječili su druge reprezentativce da im se pridruže.

Podsjetimo, s igara 2018. godine u Cagliari-u u Italiji reprezentativci su se vratili s osam medalja.

Na ovogodišnjim igrama sudjeluje blizu 30 zemalja iz cijele Europe, a očekuje se nastup oko 500 transplantiranih i dijaliziranih natjecatelja.

Igre u Oxfordu su na programu od 21. kolovoza kada je svečanost otvaranja do 28. kolovoza kada se naši predstavnici vraćaju u BiH.

"Jako smo uzbuđeni i ponosni, jer se približio naš subotnji let iz Sarajeva za London. Radujemo se susretu s dragim prijateljima koje smo kroz ove godine upoznali. Posebno nas raduje što ćemo imati mogućnost upoznati i druge sudionike ovih posebnih igara te kroz razgovore predstaviti našu predivnu zemlju i pozvati ih da posjete naše turističke destinacije i prirodne ljepote", kazali su Lovrinović Furundžija i Žuljević te nastavili:

"Svakako je važno čuti i iskustva drugih država, vezanih za transplantaciju i dijalizu i sve što je dobro i pozitivno pokušati prenijeti i implementirati u našoj zemlji. Napravit ćemo sve da dostojno predstavimo BiH na ovim igrama i da je učinimo ponosnom!".

Kopirati
Drag cursor here to close