Kvalifikacije za Euro

Dvije odbojkašice Mostara na širem popisu seniorske reprezentacije BiH

Priliku da izbore mjesto u prvom timu tako će imati Barbara Čelar, koja igra na poziciji tehničara i Zerina Čengić, koja igra na poziciji srednjaka.
Sport / Ostali sportovi | 10. 03. 2021. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije odbojkašice Studentskog odbojkaškog kluba ''Mostar'' našle su se na širem popisu izbornika seniorske reprezentacije BiH Stevana Ljubičića za kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo.

Priliku da izbore mjesto u prvom timu tako će imati Barbara Čelar, koja igra na poziciji tehničara i Zerina Čengić, koja igra na poziciji srednjaka.

Zenica domaćin dva važna turnira

Zenica će biti domaćin dva važna turnira za seniorke Bosne i Hercegovine. Kvalifikacije za EP igrat će se od 14. do 16. svibnja u Zenici (Češka Republika, Slovenija, Latvija i BiH), a turnir Srebrene lige (Portugal, Estonija, Latvija i BiH) od 27. maja do 3. juna.

Predsjednici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić i Odbojkaškog saveza Fedracije BiH Miloš Jelčić, potpisali su tim povodom i ugovore s partnerima u organizaciji kvalifikacijskog turnira za Evropsko prvenstvo za odbojkašice te turnira Srebrene lige CEV-a za odbojkašice.

Generalni sponzor tih natjecanja i zlatni sponzor odbojkaške reprezentacije BiH bit će kompanija BH Telecom, a sve će reprezentacije tijekom ta dva turnira biti smještene u Hotelu "Zenica". Tehnčki sponzor, koji će i u sljedeće dvije godine opremati bosanskohercegovačku žensku selekciju bit će kompanija GMS iz Viteza.

''Zenica je dobila čast, i dok sam ja tu, Zenica će uvijek biti domaćin velikih odbojkaških utakmica. Ponovno smo odlučili da smještaj svih ekipa bude u Hotelu "Zenica", koji je prošle godine odradio veliki posao na Europskom prvenstvu za juniorke. Posebno mi je zadovoljstvo što smo prvi put dobili sponzora za žensku seniorsku reprezentaciju'', kazao je Fatić na press-konferenciji.

Odazvale se sve pozvane igračice

Podsjetio je da je objavljen širi popis od 30 igračica te da su svih 11 koje igraju u stranim klubovima i koje bi trebale biti okosnica bh. tima najavile siguran dolazak.

Najvjerovatnije će, najavio je Fatić, pripreme početi već 20. travnja, a kao najizglednija destinacija mogao bi biti Kakanj.

Miloš Jelčić, predsjednik OS FBiH, također je zahvalio Gradu Zenici te istaknuo kako je sve do sada prošlo odlično i da su se ponovo odlučili na isti “recept”, odnosno da organizaciju s OSBiH prebace na OSFBiH.

''Nadam se, a i siguran sam da će to i ovaj put biti u Zenici. Nadam se da ćemo, kao što je kazao i predsjednik Fatić, tog 16. slaviti i da će naše djevojke biti na EP-u'', kazao je Jelčić.

Širi popis reprezentativki pozvanih na okupljanje

TEHNIČARI: Milana Božić (ŽOK”Ub” Ub/Srbija), Ajla Hadžić (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko), Tamara Đapa (UOK”BL-Volley” Banja Luka), Helena Košutić (ŽOK”Gacko” Gacko), Barbara Čelar (SOK”Mostar” Mostar) i Amina Halilović (OK”Sloboda” Tuzla).

PRIMAČI SERVISA: Edina Begić (Saugella Monza/Italija), Anđelka Radišković (Calcit Kamnik/Slovenija), Iman Isanović (Arizona/USA), Elena Babić (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko), Vanja Džida (OK”Goražde” Goražde), Tamara Vitković (ŽOK”Gacko” Gacko), Jelena Mlađenović (Cukurova Belediyesi S.K/Turska), Ivana Radović (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko), Jovana Biberdžić (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko), Nastja Ilić (OK”Sloboda” Tuzla), Anđela Kovač (ŽOK”Igman” Ilidža) i Sonja Udovčić (Lynn/USA).

KOREKTORI: Dajana Bošković (Kuzeyboru/Turska), Verica Simić (bez kluba), Sonja Milanović (ŽOK”Spartak” Subotica/Srbija) i Elma Karabegović (bez kluba),

SREDNJI BLOKERI: Ajla Paradžik (Vandoeuvre Nancy Volley Ball/Francuska), Edina Selimović (CSO Voluntari/Rumunija), Arijana Okuka (OK”Ankaran”/Slovenija), Žana Dragutinović (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko), Sara Marković (UOK”BL-Volley” Banja Luka), Tijana Adžić (ŽOK”Gacko” Gacko) i Zerina Čengić (SOK”Mostar” Mostar).

LIBERO: Milica Ivković (UOK”BL-Volley” Banja Luka), Katarina Popović (ŽOK”Bimal-Jedinstvo” Brčko) i Dejana Boljenović (ŽOK”Gacko” Gacko”).

Kopirati
Drag cursor here to close