Zanimljiva ideja

Dvije Koreje kandidirat će se zajedno za Olimpijske igre 2032.

''Južna i Sjeverna Koreja su se dogovorile da razgovaraju o zajedničkoj kandidaturi za ljetne Olimpijske igre 2032. godine'', stoji je u zajedničkoj izjavi za javnost.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2018. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MOO  / Olimpijske igre

Predstavnici Južne i Sjeverne Koreje ovog će mjeseca razgovarati o mogućnosti zajedničke kandidature za Olimpijske igre 2032. godine.  

Južnokorejski predsjednik Moo Jae-i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un su u rujnu na sastanku u Pyongyangu već govorili o tome.

Naredni susret će dati odgovor hoće li se dvije države odlučiti za kandidaturu.

 ''Južna i Sjeverna Koreja su se dogovorile da razgovaraju o zajedničkoj kandidaturi za ljetne Olimpijske igre 2032. godine'', stoji  je u zajedničkoj izjavi za javnost, a pojedinosti nisu poznate, objavile su strane novinske agencije. 

Na ovogodišnjim zimskim olimpijskim igrama obje Koreje su sastavile zajedničku žensku hokejašku reprezentaciju, a na ovogodišnjim azijskim igrama u Jakarti su se dogovorile za nastavak suradnje na području sporta. 

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je prije nekoliko dana na zasjedanju u Buenos Airesu izrazio želju da Sjeverna i Južna Koreja na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju 2020. sastave što više zajedničkih ekipa i nastupe pod istom zastavom.

Kopirati
Drag cursor here to close