Natjecanje u Albaniji

Dvije balkanske medalje stigle u Mostar!

Lea Krešić je nastupila u kategoriji -36 kg dok je Iva Marić nastupila u kategoriji -44 kg.
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2022. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Taekwondo klub Cro Star osvojio je dvije medalje na natjecanju u Albaniji.

Naime, u subotu i nedjelju je Drač u Albaniji bio domaćin 23. Balkanskog prvenstva na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja. Mostarski Taekwondo klub Cro Star predstavio se s dvije mlađe kadetkinje koje su se izborile za brončane medalje.

Lea Krešić je nastupila u kategoriji -36 kg dok je Iva Marić nastupila u kategoriji -44 kg. Borbe su bile podijeljenje na subotu i nedjelju a održale su se na 4 borilišta s elektronskom opremom Daedo. Koristila su se nova natjecateljska pravila kod kojih je najveća promjena ta da se nakon svake runde proglašava pobjednik. U slučaju izjednačenja nakon druge runde (1:1) radi se treća runda koja odlučuje pobjednika.

''Naše mlađe kadetkinje su se pokazale u najboljem svijetlu. Dostojno su predstavile naš klub, naš grad i Bosnu i Hercegovinu. Obje redovno treniraju čitavu godinu te se redovno i natječu što je jako bitno. Uspjeha imaju na svakom turniru. Nakon osvojenih medalja u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji došao je red i na Balkansko prvenstvo u Albaniji koje je za njih dvije najveći turnir do sad. Konkurencija u njihovim kategorijama je bila stvarno jaka ali su se uspjele izboriti za brončane medalje te sam jako ponosna na naše djevojke'', rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na Balkanskom prvenstvu je sudjelovalo 9 zemalja: Albanija, Crna Gora, Kosovo, Rumunjska, Turska, Grčka, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija.

Balkansko prvenstvo je ponudilo vrlo kvalitetne polufinalne i finalne borbe. Atmosfera je bila odlična uz navijanje s punih tribina.

''Ovaj uspjeh s Balkanskog prvenstva nam je velika radost sad pred kraj natjecateljske sezone. Planirali smo odlazak na ovo prvenstvo te smo priželjkivali i uspjeh. Imamo još klupskih aktivnosti, ali svakako ćemo naše medalje proslaviti. Ovaj dvodnevni turnir je bio i prigoda za neke nove planove u svezi zajedničkih treninga s klubovima iz drugih država'' dodala je trenerica Klaudia Marić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close