Riječi ohrabrenja

Dva tjedna suspenzije za suca koji je pomogao Kyrgiosu na US Openu

“Ponašanje glavnog suca Mohameda Lahyanija u meču drugog kola između Nicka Kyrgiosa i Pierre-Huguesa Herberta nije bilo u skladu s protokolom'', istaknuli su organizatori US Opena.
Sport / Ostali sportovi | 19. 09. 2018. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski teniski sudac Mohamed Lahyani, koji je prošli mjesec na US Openu u meču između Nicka Kyrgiosa i Pierre Huguesa Herberta “pomogao” Australcu, zaradio je dva tjedna suspenzije zbog “kršenja protokola” objavili su organizatori tog grand slam turnira.

Lahyani je izazvao lavinu reakcija nakon što je usred meča sišao sa sudačkog stolca i obratio se australskom tenisaču održavšu mu neku vrstu motivirajućeg govora.

“Želim ti pomoći. To nisi ti. Gledao sam tvoje mečeve. Ti si dobar tenisač”, rekao je Lahyani Kyrgious koji je zaostajao 0-3.

Nakon toga je Australac dobio 19 od 25 sljedećih gemova i pobijedio sa 4-6, 7-6, 6-3, 6-0.

“Ponašanje glavnog suca Mohameda Lahyanija u meču drugog kola između Nicka Kyrgiosa i Pierre-Huguesa Herberta nije bilo u skladu s protokolom.  Njegov rad bi trebao biti nepristran, a on je svojim ponašanjem pokazao posebnu naklonost prema jednom od igrača”, pojasnili su svoju odluku organizatori US Opena, a ATP je suca kaznio s dva tjedna suspenzije tako da neće moći suditi na Mastersu u Šangaju.

Kopirati
Drag cursor here to close