Napokon preko 6.19

Duplantis srušio svjetski rekord

"Mislim da sam 50 puta pokušao srušiti ovaj rekord. Prošlo je dosta vremena. Nikada nisam imao visinu, imao sam problema i sada je naravno osjećaj sjajan. Bilo je teško boriti se s tom visinom protekle dvije godine", kaže Duplantis.
Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2022. u 00:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset dana prije početka Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu,  Šveđanin Armand Duplantis je na istom mjestu oborio je svjetski ujedno i vlastiti rekord u skoku s motkom preskočivši u trećem pokušaju 6.19 metara na dvoranskom mitingu u Beogradu. Duplantis (22) je za jedan centimetar poboljšao rekord iz Glasgowa, postignut u veljači 2020. godine.

Pokušavao je Duplantis u nekoliko navrata protekle dvije godine, ali nije uspijevao. Na kraju je uspio u Beogradu, gdje je preskako visine 5.61, 5.85, 6.00, nakon čega je odlučio podići letvicu na 6.19. Nije bio uspješan u dva pokušaja, u svom trećem i posljednjem pokušaju, lagano je gurnuo šipku koljenima, ali je ostala na mjestu.

"Mislim da sam 50 puta pokušao srušiti ovaj rekord. Prošlo je dosta vremena. Nikada nisam imao visinu, imao sam problema i sada je naravno osjećaj sjajan. Bilo je teško boriti se s tom visinom protekle dvije godine. Sada sam stvarno sretan".

Duplantis je zlatni sa posljednje Olimpijade, srebrni s Svjetskog iz Dohe 2019. godine, a tu je i naslov sa Europskog prvenstva 2018. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close