2021. godine

Domaćini OI u Tokiju tvrde da će se Igre održati "bez obzira na sve"

Organizatori trenutačno procjenjuju koje se akcije mogu provesti kako bi se osiguralo da se Igre održe unatoč pandemiji izazvanoj širenjem zaraze novim koronavirusom.
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2020. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dužnosnik Organizacijskog odbora OI Tokio 2020. Yoshiro Mori izjavio je da će se Olimpijske i Paraolimpijske igre održati u ljeto sljedeće godine u japanskoj prijestolnici bez obzira na to što će se događati s pandemijom koronavirusa do kraja ove i tijekom 2021. godine.

Kako izvještava Kyodo News, Mori je to izrekao na proslavi koju je organizirala frakcija japanske vladajuće Liberalno-demokratske stranke, prenosi HINA.

Organizatori trenutačno procjenjuju koje se akcije mogu provesti kako bi se osiguralo da se Igre održe unatoč pandemiji izazvanoj širenjem zaraze novim koronavirusom.

Priopćeno je da će japanska Vlada ublažiti ograničenja ulaska u zemlju kako bi sportašima omogućila da tamo putuju i treniraju. U ovom trenutku Japan ima zabranu ulaska za 159 država i regija, iako će tu brojku postupno smanjivati već u listopadu.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach također se nedavno pokazao optimističnim u vezi s održavanjem odgođenih Igara Tokio 2020. Otkrio je da mu je uspješno organiziranje velikih biciklističkih događaja dalo samopouzdanje i za OI Tokio 2020.

"Posljednjih mjeseci smo vidjeli da možemo imati velike sportske događaje u sigurnom okruženju, čak i bez cjepiva", izjavio je Bach.

Najnoviji iskazi optimizma za održavanje OI u Tokiju nadovezuju se na poruku japanskog premijera Yoshihidea Suge, koji je početkom ovog mjeseca na toj dužnosti naslijedio Shinza Abea. Suga je prošlog tjedna u obraćanju Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda poručio da će njegova država učiniti sve kako bi se Igre održale i bile sigurne za sve sudionike.

Tokijske Olimpijske igre u novom su terminu planirane od 23. srpnja do 8. kolovoza, a Paraolimpijske od 24. kolovoza do 5. rujna 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close