Nole bez US Opena?

Đoković zbog necijepljenja ne može u Ameriku, pobunio se domaći igrač

"Prilično je sramotno što se USTA ne želi boriti za Novakovo izuzeće. Nije iznenađenje to što Vlada ne mijenja svoju zastarjelu politiku. Ja mogu igrati, a on ne? Groteskno", napisao je Tennys Sandgren na Twitteru.
Sport / Ostali sportovi | 17. 06. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da bi Novak Đoković, nakon Australian Opena, zbog svog principijelnog stava o (ne)cijepljenju cjepivom protiv koronavirusa mogao propustiti i US Open.

U članku koji je objavio New York Times navodi se da je Đoković trenutačno u statusu "necijepljenog stranca", a Teniski savez SAD-a zasad se nije odlučio tražiti teoretski moguće izuzeće za srpskog tenisača.

Na takav mogući potez USTA-e reagirao je Tennys Sandgren, još jedan tenisač koji odbija cijepljenje, no koji će se, jer je "domaći", ipak moći natjecati na US Openu.

"Prilično je sramotno što se USTA ne želi boriti za Novakovo izuzeće. Nije iznenađenje to što Vlada ne mijenja svoju zastarjelu politiku. Ja mogu igrati, a on ne? Groteskno", napisao je Sandgren na Twitteru.

US Open na rasporedu je od 29. kolovoza do 11. rujna, pa priča vjerojatno još nije zaključena, tim prije što je, za razliku od Australije, u SAD-u daleko zastupljenija struja koja se protivi (obaveznom) cijepljenju.

Kopirati
Drag cursor here to close