Skliznuti s prvog mjesta

Đoković: Nisam vidio da Nadal ima ikakve probleme s ozljedom

Đoković je još jednom morao priznati Rafaelu Nadalu da je nedvojbeno bolji na zemljanoj podlozi nakon što je Španjolac slavio 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).
Sport / Ostali sportovi | 01. 06. 2022. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prolazi treći Grand Slam turnir u nizu bez trijumfa najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića koji se u Roland Garrosu od potencijalne 21. titule na velikim turnirima oprostio u četvrtfinalu.

Đoković je još jednom morao priznati Rafaelu Nadalu da je nedvojbeno bolji na zemljanoj podlozi nakon što je Španjolac slavio 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).

Tijekom 2021. godine Đoković je u nizu osvojio Australian Open, Roland Garros i Wimbledon. No, potom je uslijedio uvjerljivi poraz u finalu US Opena od Danila Medvjedeva, na Australian Openu ove godine nije nastupio zbog kompletnog „cirkusa“ koji je stvoren oko srpskog tenisača, a sada Đoković nije ugledao ni polufinale u Parizu.

„Čestitke Nadalu. Bio je bolji od mene i zaslužio je pobjedu, pogotovo zbog toga što je uspio podići razinu svoje igre u trećem i četvrtom setu. Ja sam imao svoje prilike, mogao sam i morao dobiti četvrti set. Da smo ušli u peti svakako se mogao završiti ova meč, ali nije. On je pokazao zašto je veliki pobjednik“, govorio je nakon meča vidno utučeni Đoković.

Inače, četvrtfinalni meč Đoković je počeo slabo i gotovo nezainteresirano. Nakon toga se podigao. Igrao mnogo bolje, počeo pokazivati emocije, ali sve je na kraju završilo novim njegovim porazom od Španjolca u Parizu, prenosi Hina.

„Je, ovo su mečevi koji kod vas izazivaju mnoge emocije. Mogao sam igrati bolje, to je definitivno, ali mogu biti zadovoljan jer sam se borio do posljednjeg poena. Dao sam sve što sam imao“.

Puno se i prije, a i nakon meča govorilo o ozljedi stopala Nadala na što se osvrnuo i sam Đoković.

„Ništa me od toga nije iznenadilo i nije prvi put. Govori se o velikim problemima, a na terenu ja ništa od toga nisam vidio“, rekao je Đoković koji će uskoro skliznuti sa svog prvog mjesta na ATP ljestvici.

Kopirati
Drag cursor here to close