Za svaku slučaj

Đoković na pregledima u Urgentnom centru

Đoković se kratko zadržao na pregledu i odmah potom je napustio Urgentni centar. Tijekom dana ili večeri će vjerojatno biti dostupno više informacija.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2024. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je dan nakon "nezgode" u Rimu, izgledao poprilično opušteno, čak se na svoj račun noseći kacigu šalio, Novak Đoković je priznao kako baš situacija nije ugodna, nakon što ga je pogodila bočica u glavu. To je pojasnio nakon poraza u trećem kolu. Novak je nakon poraza pojasnio kako će krenuti na preglede prije odlaska u Francusku.

Đoković se kratko zadržao na pregledu i odmah potom je napustio Urgentni centar. Tijekom dana ili večeri će vjerojatno biti dostupno više informacija.

Američki neurolog, dr. Sean Mullen je dan ranije iznio svoje viđenje neobične situacije koja je zadesila Novaka Đokovića na Mastersu u Rimu.

"Mislim da udarac nije bio bezazlen. Bočica vode izgledala je kao da je bila djelomično puna čelika. Koristeći umjetnu inteligenciju, izračunao sam silu udarca koja je bila ekvivalentna udarcu srednje velikog psa.

Mullen sugerira da je ovaj udarac možda utjecao na Đokovićevu igru u narednom meču, gdje je neočekivano poražen.

"Udarac u prednji dio glave može imati ozbiljne posljedice s neurološke strane," dodaje on. "To može rezultirati glavoboljom, mučninom i problemima s koncentracijom i pamćenjem."

Za sportaša poput Đokovića, čije se performanse temelje na preciznosti i strategiji, čak i manje ozljede mogu imati velik utjecaj.

"Važno je da se prati njegovo zdravstveno stanje kako bi se osiguralo da nema ozbiljnih ozljeda i kako bi se omogućio siguran povratak na teren," zaključuje Mullen.

Kopirati
Drag cursor here to close