Nakon poraza

Đoković: Moje samopouzdanje nije bilo na visokom nivou

Novak Đoković je u ovoj sezoni poražen deset puta. Samo jednom u dva seta, od Philippa Kohlschreibera u Indian Wellsu, ali je uvjerljivo najmanje ponudio baš u ovom posljednjem protiv Federera.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2019. u 11:45 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je u ovoj sezoni poražen deset puta. Samo jednom u dva seta, od Philippa Kohlschreibera u Indian Wellsu, ali je uvjerljivo najmanje ponudio baš u ovom posljednjem protiv Federera. Uostalom, imao je samo jednu break loptu u cijelom meču. Meču koji je za Novaka bio izuzetno važan, jedan od najvažnijih u sezoni.

''Meč je bio važan, kao i svakog puta kada igram protiv Federera i Nadala bilo gdje na svijetu. Iskreno u ovom meču nisam puno toga dobrog napravio. Roger je bio bolji u svim aspektima, od servisa, returna. S druge strane, ja sam igrao previše neutralno. Nisam mogao da mu pročitam servis'', pričao je nakon meča Novak kojeg su novinari pitali da li eventualno poraz od Thiema ostavio traga.

''Možda, a možda i ne. Ne znam. Psihološki je bilo teško izgubiti takav meč nekoliko večeri ranije. Ja sam u London stigao u dobroj formi, osvojio sam Bercy bez izgubljenog seta, ovdje dobro startao, a onda je došao taj poraz. Očito se nešto promijenilo. Moje samopouzdanje nije bilo na visokom nivou.''

Kopirati
Drag cursor here to close