1999.

Đoković: Kako je moguće da se velike sile udruže i bombardiraju malu?

"Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma".
Sport / Ostali sportovi | 25. 09. 2023. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković govorio je o Srbiji i djetinjstvu obilježenom NATO-ovim bombardiranjem Srbije 1999. godine. Đoković se upitao kako je bilo moguće da se velike sile udruže i odluče za tako nešto. U razgovoru za NBC 5 kod novinara Grahama Bensingera pričao je o događajima na prostoru bivše Jugoslavije:

"Kako je moguće da se velike države udruže i bombardiraju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to mogao razumjeti. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma".

"To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i bijesa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje"?

"Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinjak godina. Samo u Prvom svjetskom ratu više od milijun Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvijek vjerujem da nas to može učiniti jačim", kazao je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close