Masters u Parizu

Đoković izveo preokret protiv Čilića za polufinale Pariza

Čilić je u petak mogao dobiti i meč, no u ključnim trenucima Đoković je pokazao zašto je u ovom trenutku najbolji na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 03. 11. 2018. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Mastersa u Parizu, u četvrtfinalu ga je nakon dva sata i deset minuta sjajnog tenisa svladao Novak Đoković 4:6, 6:2, 6:3.

Marin Čilić krajem lipnja je u finalu Queen's Cluba svladao Novaka Đokovića, ali poslije toga srpski tenisač zagospodario je svjetskim tenisom. Osvojio je grand slamove Wimbledon i US Open te turnire iz Masters serije 1000 Cincinnati i Šangaj. Jedino je kiksao u trećem kolu Toronta kada ga je zaustavio Stefanos Tsitsipas.

U ponedjeljak će Đoković zasjesti na prvo mjesto ATP ljestvice, a pobjeda protiv Čilića bila mu je 21. u nizu na Touru odnosno 30. u 31. meču od onog ljetnog poraza od najboljeg hrvatskog tenisača, javlja Tportal.hr.

Pariz je mjesto gdje je Čilić po prvi puta u karijeri svladao Đokovića (poslije 0-14), bilo je to isto u četvrtfinalu, prije dvije godine, no ovoga puta Hrvat nije došao do novog slavlja, a trenutačno je ukupni omjer 2-16.

Čilić je u petak mogao dobiti i meč, no u ključnim trenucima Srbin je pokazao zašto je u ovom trenutku najbolji na svijetu.

U prvom setu bilo je break prilika s obje strane, ali jedino oduzimanje servisa vidjeli smo tek u devetom gemu. Napravio ga je Čilić za 5:4, a zatim je mirno odservirao za prvi set.

No u drugom setu publika je vidjela Đokovićevu dominaciju, a ova igra završila je 6:2 za Đokovića.

U odlučujućem setu Čilić je oduzeo servis Đokoviću u trećem gemu, ali ta prednost nije dugo trajala, već u sljedećoj igri Đoković je vratio zaostatak da bi se ključnim pokazao sedmi gem. Tada je Čilić stigao do nove 'break-lopte' i imao odličnu situaciju za realizaciju, no nije bio precizan. Kazna je stigla odmah u sljedećoj igri kada je Čilić slabim reakcijama na mreži na 'break-loptu' izgubio servis, a potom je Đoković bez izgubljenog poena odservirao za meč.

Kopirati
Drag cursor here to close