Osmi zajednički naslov

Dodig i Krajicek uzeli titulu u Pekingu

Za Dodiga i Krajiceka ovo je 15. zajedničko finale i osmi zajednički naslov. Hrvatskom tenisaču ovo je čak 51. finale, a dosad je osvojio 23 naslova.
Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2023. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Dodig i Austin Krajicek osvojili su naslov na teniskom ATP turniru u Pekingu nakon što su u srijedu u finalu sa 6-7(12), 6-4, 10-5 pobijedili kombinaciju Wesley Koolhof i Neal Skupski.

Za pobjedu su Dodigu i Krajiceku, koji su na ovom turniru bili prvi nositelji, trebala nešto više od dva sata, osam aseva i jedan oduzeti servis. Svoj servis Dodig i Krajicek nisu izgubili ni jednom iako su Skupski i Koolhof imali dva puta priliku to učiniti.

Tie break prvog seta je do kraja bio nezvjestan. Igralo se poen za poen, Dodig i Krajicek su imali 6-4, kasnije još tri set lopte. Koolhof i Skupski su propustili tri, pa su iskoristili čevrtu za 14-12.

U drugom je bio presudan break Dodiga i Krajiceka za 5-3, dok su u super - tie breaku poveli 8-4 i set kontrolirali do kraja. Za Dodiga i Krajiceka ovo je 15. zajedničko finale i osmi zajednički naslov. Hrvatskom tenisaču ovo je čak 51. finale, a dosad je osvojio 23 naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close