Dodig i Krajicek propustili tri meč lopte

Dodig u trileru ostao bez naslova

" Želim čestitati Ivanu i Austinu, ovo je bila nevjerojatna bitka", rekao je Arevalo. "Vi ste nevjerojatni protivnici... Osjećam da smo super sretni što smo danas osvojili naslov."
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2022. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne znamo što će biti u nastavku godine, sigurno je da će biti dobrih mečeva na Wimbledonu gdje se igra na tri seta, US Openu, na Touru, ali ovaj iz Pariza će sasvim sigurno konkurirati za jedan od najboljih. Tri sata i tri minute je trajao žestoki okršaj. Na jednoj strani Ivan Dodig i njegov američki partner Austin Krajicek, na drugoj Salvadorac Marcelo Arevalo i Nizozemac Jean-Julien Rojer koji je sa 40 godina postao najstariji osvajač jednog Grand Slam naslova u Open eri. Nakon što su on i Arevalo spasili tri meč lopte kod 5-6 u drugom setu. Arevalo i Rojer su osvojili prije Roland Garrosa uzeli dva naslova na Touru, međutim ovo je nešto posebno.

" Stvarno sam ponosan.Znam da starim i to čini ove trenutke mnogo posebnim jer ne znaš koliko ćeš još imati prilike igrati na ovakvim turnirima.Proveli smo puno vremena živeći i trenirajući u Miamiju. Odlučili smo igrati zajedno.Drago mi je što mi Arevalo vjeruje" rekao je veteran iz Nizozemske nakon trijumfa 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3.

Dodig i Krajicek su prje Pariza uzeli Lyon i njihova velika serija od devet uzastopnih pobjeda je na kraju prekinuta. U trećem zajedničkom finalu doživjeli su drugi poraz, a Dodig je u svom 39. finalu ostao na 17 naslova.

Dodig i Krajicek su bili bolja kombinacija tijekom prvog seta, ali su Rojer i Arevalo uspjeli odvesti prvu dionicu meča do 'tie-breaka' spasivši pritom pet prilika hrvatsko-američke kombinacije za oduzimanje servisa.

Ono što su propustili u prvih 12 gemova i sat vremena igre, Dodig i Krajicek su nadoknadili u tie-breaku. Hrvatsko-američki par je poveo sa 6-2, propustio prve dvije set-lopte, ali na treću je Krajicek pogodio prvi servis nakon kojega je Rojer jedva uspio dotaknuti loptu. Kod 5-6 u drugom setu na servis Rojera, Ivan i Austin su došli do jedne, druge, treće meč lopte, ali niti jednu nisu iskoristili nakon 11 minuta borbe koja je trajala u tom gemu.

Arevalo i Rojer su poveli 6-5 i tako stigli do prve set-lopte. Krajicekov drugi servis je bio dobar, ali Arevalov return ga je prisilo na težak volej. S druge strane mreže loptu je spremno dočekao Rojer i poslao ju između Dodiga i Krajiceka za odlazak u treći, odlučujući set, nakon dva sata i 15 minuta velike borbe.

Nakon dva sata i 45 minuta finala Arevalo i Rojer su došli do prve break lopte koji su iskoristili. Kod 5-3 Marcelo Arevalo je imao servis za osvajanje Roland Garrosa. Četiri poena poslije, uz veliki doprinos svog partnera, postao je prvi tenisač iz Centralne Amerike koji je osvojio Grand Slam trofej. Rojer je već ranije s Rumunjem Horijom Tecauom uzeo Wimbledon 2015. i US Openu 2017.Ivan je tako ostao na dva trofeja koja je osvojio 2015. u Roland Garrosu s Marcelom Melom i 2021. na Australian Openu s Filipom Polašekom, dok Krajicek čeka na svoj prvi Grand Slam trijumf.

" Želim čestitati Ivanu i Austinu, ovo je bila nevjerojatna bitka", rekao je Arevalo. "Vi ste nevjerojatni protivnici... Osjećam da smo super sretni što smo danas osvojili naslov. Želim se zahvaliti svima na stadionu, bilo je nevjerojatno. Vi ste naš trenutak učinili dragocjenim. Hvala Roland Garrosu i Parizu za ovo."

Kopirati
Drag cursor here to close