Parovi

Dodig u Londonu s Polašekom lovi polufinale

''Ja imam dovoljno iskustva, iza Filipa je najbolja godina u karijeri i vjerujem da možemo nastaviti igrati dobro, kao što smo igrali u ovom drugom dijelu sezonu, onda se imamo pravo nadati dobrom rezultatu'', kaže Dodig.
Sport / Ostali sportovi | 10. 11. 2019. u 14:21 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put je nastupio 2013. godine, s Brazilcem Melom je zaustavljen u polufinalu nakon tri pobjede u skupini. Sljedeće godine je s Melom stigao skoro do kraja, braća Bryan su slavila 10:7 u tiebreaku trećeg set. U trećem nastupu zaredom, Melo i Ivan Dodig su drugi put zapeli u polufinalu, godinu kasnije su ostali u skupini.

Peti uzastopni nastup, Međugorac je osigurao s Marcelom Granollersom, ali se ova kombinacija povukla nakon dva poraza u skupini.

Nakon godinu pauze, Ivan Dodig je ponovno u Londonu, ovaj put s Filipom Polašekom. Koji je prestao igrati tenis 2013. godine i prešao u trenerske vode. Razlog su bili bolovi u leđima. Sve so promijenilo nakon jednog treninga i razgovara s Mikeom Bryanom.

''Bilo mi je to smiješno i nisam ga shvatio ozbiljno. Međutim, kad sam shvatio da ne osjećam nikakve fizičke probleme, počeo sam razmišljati o povratku'', kaže Polašek koji je udružio snage s Dodigom sredinom lipnja.

''Poznavao sam ga, znao sam da nije igrao pet godina i da je počeo vraćati na Challengerima. Wimbledon je pokazao koliko možemo i dogovorili smo suradnju do kraja godine. U drugom dijelu smo nakon Wimbledona uzeli Cincinnati, Peking, sve više smo počeli razmišljati o Londonu u Mastersu. Nakon toga smo imali dobre nastupe u Šangaju, Baselu, u Parizu smo osigurali nastup među osam najboljih. Malo su nam na ruku išli neki otkazi, prije svega braće Bryan'', kaže Dodig.

Dodig i Polašek danas igraju prvi meč iza 19 sati protiv super iskusnih Poljaka Kubota i Brazilca Mela, u skupini su još Rajeev Ram i Joe Salisbury odnosno RavenKlaasen i Michael Venus.

''Ja imam dovoljno iskustva, iza Filipa je najbolja godina u karijeri i vjerujem da možemo nastaviti igrati dobro, kao što smo igrali u ovom drugom dijelu sezonu, onda se imamo pravo nadati dobrom rezultatu'', kaže Dodig.

Kopirati
Drag cursor here to close