Pavić i Mektić bolji

Dodig i Krajicek porazom započeli nastup na ATP Finalu

Već drugu godinu zaredom u jednom dvoboju ATP finala parova na terenu su se nalazila istodobno čak trojica Hrvata. Pavić i Mektić bili su partneri i prošle godine, dok Ivan Dodig ovaj put ima novog suigrača.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2022. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ESPN / ATP finale muških parova, prvo kolo

Ivan Dodig i Austin Krajicek su otvorili nastup na ATP Finalsu protiv Nikole Mektića i Mate Pavića.

Olimpijski pobjednici Mektić i Pavić svladali su Dodiga i Krajiceka 6:4, 3:6, 10-7 u tijesnom susretu Zelene grupe.

Prvi set su dobili Mektić i Pavić zahvaljujući "breaku" u sedmom gemu, a Dodig i Krajicek su uzvratili u drugom setu oduzimanjem servisa već u drugom gemu.

Treći set je počeo vodstvom Mate i Nikole od 3-0, pa Ivan i Austin preokreću i vode s 6-4, da bi dokraja dobili samo jedan poen, pa su se olimpijski prvaci osvetili Dodigu za lanjski poraz u ATP finalu, kada je Ivan bio u paru s Polašekom.

Inače, već drugu godinu zaredom u jednom dvoboju ATP finala parova na terenu su se nalazila istodobno čak trojica Hrvata.

Mektić i Pavić, koji su ove godine zajedno osvojili pet naslova, drugu sezonu zaredom nastupaju na završnom turniru osam najboljih parova.

Dodig i Krajicek prvi put su se udružili u travnju u Beogradu prije nego što su trijumfirali u Lyonu, a zatim su se plasirali u finale Roland Garrosa. Dodig je imao svoj osmi nastup u finalu sezone sa svojim četvrtim različitim partnerom, a Krajicek debitira.

"Bio je dobar meč generalno. Imali smo uspona i padova, ali smo uspjeli pobijediti. Uvijek je lutrija u match tie breaku. Ovaj put je otišlo na našu stranu i jako smo sretni što smo startali pobjedom. Bilo je tako i lani, to je možda bila razlika", komentirao je Pavić nakon završetka ovog uzbudljivog meča.

U ovoj skupini ranije su trenutačno najbolje rangirani svjetski teniski par Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski startali pobjedom 6-7 (3), 6-4, 10-5 protiv Australaca Thanasisa Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close