Hrvatska oslabljena

Dodig: Bez Čilića šanse Hrvatske kod Srbije su minimalne

Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2015. u 13:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Dodig, pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa iz 2011. godine, u srijedu će protiv Mate Delić odigrati prvi pojedinačni meč na 10. izdanju zagrebačkog ATP turnira u Domu sportova.

"U Zagrebu sam uvijek igrao dobro, posljednjih godina sam gotovo redovito barem u četvrtfinalu. Turnir je svake godine vrlo kvalitetan, ali pokušat ću ponoviti 2011. godinu. S Matom mi neće biti lako. On vrijedi puno više nego što to njegov renking pokazuje i pitanje je vremena kad će se probiti", izjavio je u utorak Ivan Dodig na konferenciji za novinare najavljujući svoj sutrašnji meč protiv Mate Delića.

Međugorac si je zadao i pojedinačni cilj.

"Vjerujem da mi je mjesto među 50 najboljih na svijetu. Mislim da je povratak u Top 50 realan cilj za ovu godinu."

Jedan od budućih ciljeva vezan je i za Davis Cup reprezentaciju, iako će i on najvjerojatnije propustiti dvoboj protiv Srbije u Kraljevu.

"Ako Marin ne igra, onda su nam izgledi minimalni. On je naš vođa bez kojeg ne možemo funkcionirati. Imamo generaciju igrača koja može ostvariti veliki rezultat i dogovor je da pokušamo u sljedećim godinama ići na osvajanje Davis Cupa. Mi to možemo, ali samo ako smo kompletni. Ja sam uvijek na raspolaganju izborniku, ali moram paziti i na svoje zdravlje. Vezano za meč u Kraljevu još moram razgovarati s izbornikom", zaključio je Dodig koji je za ovu godinu najavio da će igrati više turnira na travi, u dvorani i na tvrdoj podlozi, a manje na zemlji koja je fizički najzahtjevnija podloga.

Kopirati
Drag cursor here to close