Svečani doček

Dočekani sjajni mostarski karataši

Natjecatelji Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara ostvarili su povijesni rezultat.
Sport / Ostali sportovi | 12. 05. 2018. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su na Europskom prvenstvu u Novom Sadu ostvarili povijesni rezultat sjajni mostarski karatisti večeras su svečano dočekani ispred Sveučilišnog karate kluba Neretva.



Podsjetimo, Ivan Klepić osvojio je zlatnu medalju, dok je Ivona Ćavar osvojila broncu na Europskom prvenstvu za reprezentaciju BiH u Novom Sadu.

Foto:Bljesak.info / Obitelj, prijatelji i ljubitelji sporta dočekali su sjajne Mostarce

Ivan je briljirao i dominirao cijelo prvenstvo napravivši impresivan niz od 5 pobjeda, pobijedivši svu europsku i svjetsku elitu (nedostaju samo Iranci). U prvom kolu Nijemac Horn nekadašnji europski i svjetski prvak i trenutno vodeći na svjetskoj rang listi, u drugom izvanrednog Estonca koji je pobijedio prošlogodišnjeg europskog prvaka iz Italije, u trećem izvrsnog Anđela Kvesića iz Hrvatske koji je aktualni treći s posljednjeg svjetskog prvenstva, nakon toga u polufinalu Gruzijca Gogitu, koji je također jedan od najboljih svjetskih boraca već dugi niz godina te u finalu fenomenalnog Azerbajdžanca Atomova 1:0.

Ivona je nakon minimalnog poraza od Irine Zaretske Azerbejdzanke koja je već godinama jedna od najboljih svjetskih karatasica u repasazu nanizala Slovenku, Šveđanku, Slovakinja i na kraju Makedonku za treće mjesto. Ivona je bronci sa svjetskog prvenstva dodala i europsku broncu.

Ovo su ujedno i jedine medalje za BiH.

Foto:Bljesak.info / Smješak za kameru :)

Ivana i Ivonu je do ovog povijesnog rezultata vodio trener i izbornik ženske reprezentacije Miroslav Klepić.

''Mostarci su osvjetlali obraz BiH i hvala svima onima koji su doprinjeli da se ovakvi rezultati ostvare od onih sadašnjih do bivših generacija mostarskih karataša tj. karatista Neretve'', poručili su ranije iz SKK Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close