Zatvor, prostituke, bilo je svega

Divljoj vožnji je došao kraj, Gulbis se povukao

Nije bio siromašan, tenis mu nikada nije bio sve. Zato je recimo mogao bez problema ići s turnira na turnir. Tata je mogao posuditi avion.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2024. u 11:04 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio je s Nikolom Pilićem, gledali smo u ga u Sarajevu još tamo 2007. godine, trenirao je i tukao se s Novakom Đokovićem. Očekivale su se velike stvari, ali je uglavnom to bila "divlja vožnja" koja je stigla do kraja.

Nije bio siromašan, tenis mu nikada nije bio sve. Zato je recimo mogao bez problema ići s turnira na turnir. Tata je mogao posuditi avion. Imao je strašan talent, znao je igrati tenis, ali u glavi nikada stvari nije posložio onako kako treba. Bio je u TOP 30, bio je u polufinalu Roland Garrosa. Kada je pao na ATP rang listi, kada više nije bio među 100 najboljih znao je reći.

"Ljut sam kada vidim tko je sve među 100 najboljih. Oprostite momci, za neke nisam nikada čuo, neki ne mogu igrati tenis uopće", rekao je jednom prilikom Ernests Gulbis.

Osvojio je šest turnira u karijeri. Zadnje finale je izgubio prije šest godina u Stockholmu. Najbolji posao je napravio 2014. godine kada se probio u polufinale Roland Garrosa. U četvrtom kolu je dobio Rogera Federera. U polufinalu je izgubio od Đokovića, sav novac koji je zaradio na turniru je prokockao.

"Nakon poraza od Đokovića vratio sam se u Latviju i s rođakom i otišli smo u casino. Uložio sam sav novac koji sam osvojio u Parizu i izgubio sam ga", priznao je Gulbis. Radilo se o skoro 600.000 dolara. Iako je s Đokovićem trenirao jedno vrijeme, često je znao reći.

"Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dječak. Promijenio se poslije prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Ne volim takve ljude. Volim osobe s jakim personalityjem. One koje se ne mijenjaju zbog uspjeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promijenim", rekao je Gulbis svojevremeno.

Svakako će ostati zapamćen po brojnim skandalima. Turnir u Rotterdamu je hvalio zbog marihuane koja je u tom gradu legalna. U Stockholmu je zbog prostitutke završio u zatvoru.

"Iskustvo u zatvoru je bilo sjajno, mislim da svaki muškarac bar jednom u životu mora otići u zatvor. Ali ja u Švedsku više nikada neću kročiti. Ja nemam običaj pitati djevojku čime se bavi, a ako ona mene to pita, odgovorim joj da sam glazbenik...

Na turniru iz kategorije challengera u Italiji izgubio je servis pa od bijesa bacio reket na protivničku polovicu terena. Nije poznato je li njegova meta bio drugi tenisač, ali to bio jedan od 'onih njegovih dana'. Srećom, Gulbis nije nikoga pogodio pa je prošao bez diskvalifikacije. U Parizu mu je smetao fotograf. Bilo je tu svega. Povremeno i dobrog tenisa. Sada se u 35. godini odlučio povući.

Kopirati
Drag cursor here to close