Red Bull BC One

Devetnaestogodišnji Japanac najbolji b-boy na svijetu

Sport / Ostali sportovi | 05. 12. 2016. u 13:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji svjetski B-Boyevi okupili su se u Japanu 3. prosinca u velikom svjetskom Red Bull BC One finalu i u dvobojima jedan-na-jedan borili za najprestižniju titulu u svijetu brejkinga.

Devetnaestogodišnji domaći natjecatelj Issei u velikom finalu pobijedio je dvostrukog svjetskog prvaka, Honga 10. Dvanaest godina mlađi Japanac je svaku borbu plesao kao da je finalna, a njegovoj radosti nije bilo kraja kada je u velikom finalu pobijedio dvostrukog svjetskog prvaka.

“Razlika u godinama je velika, Hong 10 ima puno više iskustva, a to je upravo bila moja dodatna motivacija da pobijedim. Na kraju sam uspio i ne mogu objasniti koliko sam sretan“, zjavio je b-boy Issei nakon finalne borbe, vidno sretan zbog ogromne podrške koju mu je domaća publika pružila tokom cijelog natjecanja.

Hong 10, koji je svjetski pojas najboljeg b-boya osvojio 2006. i 2013. godine, je izjavio kako je tužan jer mu je izmakla treća svjetska titula, ali nije štedio riječi da pohvali mladog Japanca.

“Issei je jedan od najboljih b-boyeva današnjice. Njegov osjećaj za muziku, eksplozivnost i energija su definitivno nešto što se rijetko sreće”, rekao je. 

Red Bull BC One od 2014. Godine okuplja najbolje brejkere iz cijelog svijeta na velikom svjetskom finalu, pa je poslije prvog finala u Švicarskoj ovaj veliki događaj održan i u Njemačkoj, Italiji, Brazilu, Južnoafričkoj Republici, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu.

Reprizu velikog finala iz Japana možete pogledati na RBTV-u

Kopirati
Drag cursor here to close