Banja Luka

Deset medalja za SPK Zrinjski na Swim Warsu - Šariću četiri zlata

SPK Zrinjski se u Banja Luci predstavio s 23 natjecatelja koji su nastupili u ukupno 127 disciplina.
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda, 27. i 28. travnja 2024., Banja Luka je bila domaćinom jednom od najbrojnijih regionalnih plivačkih natjecanja - "Swim Wars" u organizaciji Akademskog plivačkog kluba 22. April.

Natjecanje se održalo na Gradskom olimpijskom bazenu, a nastup je zabilježilo čak 530 natjecatelja iz 57 klubova koji su predstavljali: Sloveniju, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Kanadu, Švedsku, Austriju, Grčku, Nizozemsku, Rusiju, Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Natjecanje je okupilo i neke od najboljih plivača, svjetskih i europskih nositelja titula, koji su odmjerili snage u jakoj konkurenciji.

SPK Zrinjski predstavio se s 23 natjecatelja koji su nastupili u ukupno 127 disciplina. Plivali su: Petra Aničić, Lovro Bagarić, Laura Ćavar, Marija Ćavar, Marko Ćavar, Ivna Delić, Inga Dodik, Leona Dodik, Ivano Drmać, Niko Filipović, Ivan Ivanković, Marko Jurešić, Viktor Jurešić, Jana Knezović, Jan Kovač, Josipa Pavlović, Petar Pavlović, Ivano Rozić, Noa Šarić, Anđela Talić, Ante Talić, Klara Zlomislić i Stefano Zlomislić. Treneri u pratnji bili su Marinko Ferenc i Luka Mandić.

Isplivana su odlična vremena i pomaknuti mnogi osobni rekordi plivačica i plivača Zrinjskog. S obzirom na iznimno jaku konkurenciju, ostvaren je veliki uspjeh koji je rezultirao s ukupno 10 sjajnih medalja. Najsjajnije su svakako bile one zlatne kojih je čak četiri osvojio Noa Šarić istaknuvši se još jednom kao jedan od najperspektivnijih mladih plivača BiH. Njegova uvjerljiva prva mjesta na kojim se odvajao od drugoplasiranih natjecatelja značajnim vremenskim odmakom jasan su pokazatelj kvalitete i talenta ovog mladog plivača čije vrijeme tek dolazi. U ukupnom poretku plivača najmlađe A kategorije zauzeo je visoko drugo mjesto.

Među najboljim plivačima kategorije D na petom mjestu posve se zasluženo našao Ivan Ivanković. On se, osim odličnim rezultatima, može pohvaliti i s dvije osvojene medalje u iznimno jakoj konkurenciji. U disciplini 200 m slobodno nastupio je u finalu A rame uz rame s osvajačima postolja na europskim i svjetskim natjecanjima te izborio impresivno šesto mjesto.

Foto: SPK Zrinjski / Noa Šarić

Medalje su osvojili:

Noa Šarić: zlato x 4 (50 m delfin, 50 m slobodno, 100 m slobodno, 200 m slobodno), srebro (400 m slobodno);

Ivan Ivanković: srebro (50 m slobodno), bronca (200 m slobodno);

Marija Ćavar: bronca (800 m slobodno);

Anđela Talić: bronca (400 m mješovito);

Jana Knezović: bronca (100 m leđno).

"U SPK Zrinjski ponosni smo na nastupe naših plivačica i plivača, kao i na njihovih 10 osvojenih medalja koje će nam zasigurno biti vjetar u leđa za nove sportske uspjehe. Veliki uspjeh napravili su i izborivši čak trinaest B finalnih i dvije A finalne utrke u kojima se plivalo za medalje u apsolutnoj konkurenciji. Vrijednim treninzima nastavljamo se pripremati za sve nove izazove kako bismo naš klub i naš grad i u budućnosti predstavili u što boljem svjetlu", poručuju iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close