MMA

Denis Stojnić u Moskvi protiv Rusa Štrikova

Sport / Ostali sportovi | 25. 03. 2017. u 10:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Stojnić, bosanskohercegovački MMA borac, 10. lipnja u Moskvi borit će se protiv ruskog borca Ivana Štirkova.

Štirkov je jako nezgodan, nabildan i visok borac, koji je nedavno pobijedio Big Foot Silvu. Big Foot Silva je, inače, nokautom pobijedio legendarnog Fedora, što dovoljno govori s kakvim protivnikom će se naš najbolji MMA borac suočiti.

“Ne potcjenjujem, ali i ne precjenjujem protivnika iz Rusije. Dat ću sve od sebe da ga pobijedim, kaže Stojnić koji se priprema u Golden Glory akademiji u nizozemskoj Bredi, a njegov sparing-partner je borac Errol Zimmerman.

Naš najbolji MMA borac nedavno je sparingovao i sa najboljim MMA borcem Srbije i prvakom FFC-Hrvatske organizacije, Beograđaninom Darkom Stošićem, koji redovno dolazi u Golden Glory kamp.

I Darko i naš Denis su prvaci u svojim federacijama u teškoj kategoriji, tako da su njihovi treninzi nekada oštriji i dolazi do jačih udaraca nego što je normalno u uobičajenim sparinzima. To pokazuje da su ova dva profesionalca itekako napeti i fokusirani na svoje protivnike pred obranu svojih titula.


Ivan Štirkov

Inače, Stošić pored toga što povremeno dolazi na treninge u Golden Glory, trenira i u Zagrebu sa legendarnim borcem Mirkom Filipovićem Cro Copom i njegovim timom, dok Denis trenira samo u Nizozemskoj, u Golden Gloryju.

“Stošić je jak i čvrst borac. Pred njim je svijetla karijera te se nadam i očekujem od Darka da će ga ubrzo gledati u UFC-u u najjačoj borilačkoj svjetskoj federaciji, gdje je i meni bila čast da budem dio te organizacije. Drago mi je što se Darko spremao ovdje u našem kampu sa nama i tako došao do prvaka Hrvatske FFC titule, pobijedivši na bodove sada već bivšeg prvaka Dion Staringa, kojeg sam ja također pobijedio prije nekoliko godina na jednoj nizozemskoj MMA manifestaciji, rekao je Stojnić.

Osvrnuo se i na mogućnost da se nađe sa Stošićem u ringu ili kavezu.

“Ovo je sport i imali smo takve situacije više puta gdje su čak borci iz našeg Golden Glory tima imali borbe u K1 finalu u Japanu, a svi se znamo. Sjetite se meča izmedju Alistara Oveerema kada je Gokan Sakiju u polufinalu slomio ruku udarcem nogom ili Semi Schilta kada je Erola Zimmermana nokautirao u drugoj rundi za svjetskog prvaka. Tako da je sve moguće i ako bi se našli u kavezu ili u ringu išao bih da ga pobijedim jer takav je sport. Znam samo da se sa svojim bratom Dadom nikada ne bih borio jer bih taj meč 100 posto izgubio, naglasio je naš najbolji MMA borac.

Inače, Stojnić i njegovi lokali nedavno su se našli u fokusu uglednog njemačkog medija “SPIEGEL”, koji uz Bild Zeitung spada u najčitaniju novinu u ovoj državi. Oni su, naime, objavili članak o Sarajevu, a posebnu pažnju privukli su im lokali Denisa Stojnića.

Njemački “SPIEGEL” je spomenuo “Cheers”, te ostale njegove objekte, i, naravno, Stojnića kao vlasnika i poznatog MMA borca, ali i autobus “Londonac”, koji je upravo Denis zajedno sa svojim bratom Dadom jedini uspio dovesti u Sarajevo i ujedno ponuditi nešto novo gradu.

“Čast mi je pronaći se u najčitanijem mediju u Njemačkoj uz dnevne novine Bild Zeitung. Vidio sam kako se spominje i Sarajevo te ostala naša turistička i kulturna bogatstva. Naravno da mi je drago kada jedan veliki “SPIEGEL” piše o mojim lokalima. Ne treba ni spominjati negativne spletke sa kojima se moja porodica susreće i to samo zbog ljubomore”, rekao je Stojnić.

Kopirati
Drag cursor here to close