Tenis

Davis cup: Francuska, Srbija, Velika Britanija i Australija vode nakon prvog dana

Sport / Ostali sportovi | 07. 03. 2015. u 11:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maksimalan učinak nakon prvog dana 1. kola Svjetske skupine ostvarile su reprezentacije Francuske, Srbije, Velike Britanije i Australije.

Srbija je u Kraljevu, predvođena prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem, očekivano povela protiv Hrvatske 2:0, koja nastupa bez ozlijeđenog Marina Čilića.

Velika Britanija je u Glasgowu pomalo neočekivano povela 2:0 protiv SAD-a. Veliki preokret i iznenađenje napravio je James Ward, 111. tenisač na ATP ljestvici.

On je svladao 20. s ATP ljestvice Johna Isnera. Ward je okrenuo 0-2 u setovima i nakon četiri sata i 56 minuta borbe u pobjedu pretvorio svoju šestu meč-loptu, pri vodstvu 14-13 u petom setu.

Prvi bod Britancima donio je Andy Murray koji je bio bolji od Donald Younga.

Osim Srbije i Velike Britanije, već u subotu nastup u četvrtfinalu mogu izboriti Francuska i Australija.

Gilles Simon i Gael Monfils donijeli su Francuzima vodstvo 2-0 protiv reprezentacije Njemačke u Frankfurtu, dok su Australci Thanasi Kokkinakisovu i Bernard Tomić u Ostravi svladali Lukaša Rosola i Jirija Veselyja.

Bez Rogera Federera i Stana Wawrinke u sastavu, branitelji naslova Švicarci na meč u Belgiji ispraćeni su kao potpuni autsajderi.

No, Henri Laaksonen nije tako razmišljao čak ni kad je izgubio prva dva seta od Rubena Bemelmansa koji je uskočio u belgijski sastav umjesto ozlijeđenog Davida Goffina. Od 5-4 u trećem setu nanizao je 11 gemova i ostavio Švicarsku u igri za pobjedu.

Nakon prvog dana rezultat 1:1 je i u susretima Kazahstan - Italija, Argentina - Brazil te Japan - Kanada.

Kopirati
Drag cursor here to close