Izvučeni parovi

Davis cup: Hrvatska domaćin SAD-u, BiH protiv Japana za plasman u Svjetsku grupu

Susreti play-offa na programu su od 14. do 16. rujna ove godine.
Sport / Ostali sportovi | 10. 04. 2018. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija BiH za plasman u Svjetsku grupu Davis cupa igrat će protiv Japana, dok će se Srbija sastati sa Indijom, odlučeno je današnjim ždrijebom koji je održan u Londonu.

Bh. tenisači predvođeni Damirom Džumhurom pobjedom u Slovačkoj sa 3:2 ostvarili su povijesni uspjeh, a ukoliko žele otići još jedan korak dalje morat će slaviti u gostima kod Japana, čiji je najbolji igrač Kei Nishikori trenutno 39. na ATP ljestvici.

Mnogo lakši zadatak u play-offu za plasman u Svjetsku grupu imat će Srbija, koja će ugostiti Indiju.

Ostali parovi play-offa: Argentina – Kolumbija, Velika Britanija – Uzbekistan, Austrija – Australija, Švicarska – Švedska, Mađarska – Češka i Kanada – Nizozemska.

Susreti play-offa na programu su od 14. do 16. rujna ove godine.

Određeni su i domaćini polufinalnih duela Svjetske grupe, pa će tako Francuska ugostiti Španjolsku, a Hrvatska Sjedinjene Američke Države.

Termin igranja polufinala je isti kao i play-offa.

 

 

Kapetan i igrač Davis Cup tima BiH Tomislav Brkić kazao je nakon ždrijeba play-offa za ulazak u Svjetsku grupu u kojem je BiH izvukla Japan da očekuje nezgodno gostovanje.

''Tim za koji igra Kei Nishikori ne može biti lagan protivnik'', kaže Brkić i dodaje da očekuje da domaćini odaberu tvrdu podlogu za taj susret, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

''Ne znamo tko će za njih igrati, ali imaju još dobrih igrača kao što su Taro Daniel i Yuichi Sugita. Mogli smo dobiti neke lakše, ali i teže protivnike, ipak za nas je najvažnije da smo svi zdravi i da ostanemo u formi, da se fokusiramo na naše pojedinačne mečeve i da do tada pravimo dobre rezultate'', smatra kapiten bh. tima.

Susret je na rasporedu od 14. do 16. rujna, igrat će se u trodnevnom formatu i na tri dobifena seta, a BiH se prvi put našla u društvu teniskih ekipa koje igraju za ulazak u najviši rang.

Kopirati
Drag cursor here to close