Zenica

Davis Cup: Bašić otvara protiv Majchrzaka

Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2017. u 08:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniske reprezentacije BiH i Poljske danas u zeničkoj Areni od 14 sati počinju meč 1. kola Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa.

Ovo je prvi međusobni duel dvaju reprezentacija u ovom natjecanju, za naše tenisače meč je povijesni jer prvi put igraju u ovom rangu.

U uvodnom meču singla naš drugi igrač Mirza Bašić sastaje se s najboljim Poljakom, Kamilom Majchrzakom, dok će nakon njih snage odmjeriti Damir Džumhur i Hubert Hurkacz.

U subotu je na programu meč dublova u kojim će Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrati protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog.

U preostala dva meča singla, koja su na rasporedu u nedjelju, Džumhur će igrati protiv Majchrzaka, a Bašić protiv Hurkacza.

Za obje reprezentacije ovo je veoma važan meč, jer će pobjednik biti na jedan korak do plasmana u Svjetsku skupinu Davis Cupa u kojoj igraju najbolje svjetske reprezentacije.

Pobjednik meča BiH - Poljska nastaviti će natjecanje gostvanjem kod Nizozemske koje bi se igralo od 7. do 9. travnja

U taboru Bosne i Hercegovine je optimistična atmosfera, jer će definitivno nastupiti i naš najbolji tenisač Damir Džumhur, koji je zaliječio ozljedu prsta desne ruke - najviše nade navijači imaju za pojedinačne mečeve prvog i trećeg dana.

Oba naša igrača u singl mečevima Džumhur i Bašić puno su bolje plasirani na svjetskoj rang listi od poljskih igrača, dok su Poljaci favoriti u dublu.

Reprezentacija BiH u Davis Cupu nastupa od 1996. godine. Za to vrijeme bh. tenisači dosad su odigrali 88 mečeva u kojima su pobijedili 49 puta. Do 2003. godine BiH se natjecala u trećoj jakosnoj skupini, 2004. su pali u četvrtu, ali su iste godine uspjeli izboriti ponovni plasman u Treću skupinu u kojoj ostaju do 2009. godine kada su ostvarili plasman u Drugu skupinu Euroafričke zone.

Bh. tenisači  tri su puta bili vrlo blizu Prve skupine kada ih je od toga dijelila samo jedna pobjeda, što im je konačno uspjelo prošle godine kada su u prvom kolu savladali Tunis 3:1, istim rezultatom pobijedili su Tursku u drugom kolu te u finalnom meču s 5:0 deklasirali Litvu u gostima.

Raspored mečeva, BiH - Poljska (od 3. do 5. veljače):

Danas
singl (od 14 sati):
Mirza Bašić (BiH) - Kamil Majchrzak (Polj)
Damir Džumhur (BiH) - Hubert Hurkacz (Polj)

Subota
dubl (14 sati):
Mirza Bašić/Tomislav Brkić (BiH) - Marcin Matkowski/Lukasz Kubot (Polj)

Nedjelja
singl (od 13 sati):
Damir Džumhur (BiH) - Kamil Majchrzak (Polj)
Mirza Bašić (BiH) - Hubert Hurkacz (Polj)

Kopirati
Drag cursor here to close