11. tenisač svijeta

David Goffin završio sezonu zbog ozljede

''Potrebno mi je najmanje mjesec dana za oporavak i sa žaljenjem moram objaviti da moram završiti sezonu", objavio je 11. tenisač svijeta.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji belgijski tenisač, 27-godišnji David Goffin, prije vremena mora završiti s nastupima u ovoj sezoni, zbog višetjednih bolova u laktu, koji su ga već natjerali da otkaže sudjelovanje na turnirima u Tokiju i Šangaju.

"Bol se pojavila prije nekoliko tjedana i od tada se stanje pogoršalo. Sad imam više informacija o ozljedi, a radi se o koštanom edemu. Potrebno mi je najmanje mjesec dana za oporavak i sa žaljenjem moram objaviti da moram završiti sezonu", objavio je 11. tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici na svom službenom profilu na društvenoj mreži Instagram, javlja Hina.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Some news...

Objavu dijeli David Goffin (@david__goffin)

Goffin je u Cincinnatiju predao polufinalni meč Rogeru Federeru, nakon što je osvojio prvi set, a u drugom je bilo 1-1. Potom je Belgijac zaigrao na US Openu i dospio do osmine finala, prije nego što ga je u tri seta pobijedio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je nakon dvoboja izjavio kako je primijetio da Goffin nakon prvog seta više nije jednako snažno servirao. Goffin je nakon nastupa u New Yorku imao trotjednu stanku, prije nego što je izgubio od Andyja Murraya meč 2. kola na turniru u Shenzhenu, što je, pokazalo se bio njegov posljednji nastup u 2018. godini.

U ovoj sezoni Belgijac je ostvario učinak 28-16, nijednom nije došao do finala, a četiri puta je bio polufinalist (Montpellier, Rotterdam, Barcelona, Cincinnati) na ATP turnirima, javila je Hina.

"Želim se dobro odmoriti i što prije početi s pripremama za novu sezonu", zaključio je Goffin u svojoj objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close