Monte utrku za djecu

Danas će u mostarskom parku Zrinjevac trčati 350 djece

Ova kružna utrka koja će se trčati u dužini od 400 metara, primjer je dobre prakse uključivanja djece u sportske aktivnosti sa naglaskom na razvijanje pozitivnih emocija prema tjelesnom vježbanju.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2022. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Monte utrku za djecu" održat će se danas u parku Zrinjevac s početkom u 17:00 sati. Ova kružna utrka koja će se trčati u dužini od 400 metara, primjer je dobre prakse uključivanja djece u sportske aktivnosti sa naglaskom na razvijanje pozitivnih emocija prema tjelesnom vježbanju.
 
Na utrci će sudjelovati 350 djece koja će dobiti medalje za sudjelovanje i poklon pakete sponzora, uz besplatno sudjelovanje za svu djecu.
 
Ovime se želi razvijati svijest kako sport treba biti svakodnevnica sve djece, a ne samo one najsposobnije.
 
Iz udruge KINEZIS koja je organizator utrke poručuju kako su posebno ponosni što je njihov rad prepoznat na međunarodnoj razini i što su partneri ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu uz još 9 zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana.
 
Utrka je inače praktična prezentacija sudionika znanstveno-stručne konferenciju o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece, koja će se u sklopu međunarodnog Erasmus + projekta “Grassroots exchange and mobility (GEM) – empowering youth sport professionals” održati danas od 9 do 11 sati u kongresnoj dvorani ''Princess'' hotela Mepas u Mostaru.
 
Cilj konferencije je osnaživanje sportskih profesionalaca odnosno svih uključenih u sportski razvoj najmlađih, prenošenje i upoznavanje sportskih inicijativa, uz razvoj individualnih kompetencija i organizacijskih mreža koje će potaknuti sudjelovanje u sportu što većeg broja djece, navode organizatori.
Kopirati
Drag cursor here to close