Taekwondo

Cro Star ima prvake Federacije

Zlato su osvojili Ana Grbešić i Matej Šunjić te su postali prvaci Federacije. Srebrom su se okitile Iva Grbešić i Iva Marić koje su postale viceprvakinje Federacije a treća u Federaciji je Mia Ivanković.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2023. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski taekwondo klub Cro Star nastavlja nizati izvrsne rezultate. U nedjelju je u Bugojnu održano Prvenstvo Federacije BiH dok je za mlađe uzraste organiziran Braveman Kup Bugojno. Sudjelovalo je oko 450 natjecatelja a Mostarci su se opet pokazali u najboljem svijetlu osvojivši 25 medalja, od tog čak 11 zlata, 7 srebra i 7 bronci, 3 ekipna pehara i titulu najboljeg natjecatelja.

Prvenstvo Federacije BiH – 6 natjecatelja, 5 medalja (2 zlata, 2 srebra, bronca)

Zlato su osvojili Ana Grbešić i Matej Šunjić te su postali prvaci Federacije. Srebrom su se okitile Iva Grbešić i Iva Marić koje su postale viceprvakinje Federacije a treća u Federaciji je Mia Ivanković. Na ovom prvenstvu je još nastupila Lea Krešić koja se ovaj put nije uspjela izboriti za medalju.

"Prezadovoljna sam uspjehom na Prvenstvu Federacije BiH. Ovo je kriterijski turnir Taekwondo saveza BiH za ulazak u reprezentaciju. Moram naglasiti da sestre Iva i Ana Grbešić nastupaju u istoj kategoriji te se uvijek smijenjuju u samom vrhu. Na Državnom prvenstvu je Iva Grbešić bila zlatna a sad na prvenstvu Federacije je to bila njena sestra Ana i to pri izjednačenom rezultatu, što svjedoči o njihovoj kvaliteti. Matej Šunjić i Iva Marić su bili odlični a okitili su se medaljama i na nedavno održavnom Državnom prvenstvu. Mia Ivanković tek stječe iskustvo te je ovom broncom i odlično odrađenim borbama zaslužila veliku pohvalu za trud i rad," rekla je trenerica Klaudia Marić.

Na Prvenstvu Federacije je trebalo nastupiti još nekoliko natjecatelja Cro Stara ali zbog bolesti su morali propustiti nastup.

Braveman Kup Bugojno – 14 natjecatelja, 20 medalja (9 zlata, 5 srebra, 6 bronci), 3 ekipna pehara i titula najboljeg natjecatelja

Mostarski Cro Star je u potpunosti pomeo konkurenciju na ovom kupu. Priliku su imali i početnici kojima je ovo bio prvi nastup te su
opravdali povjerenje trenera.

Zlato: Marko Bošnjak (2 zlata), Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Iva Marić, Lea Krešić, Mia Drežnjak, Mia Ivanković.

Srebro: Marko Bevanda, Mateo Barbarić, Ana Drežnjak, Mia Drežnjak, Nikol Marić.

Bronca: Ivan Jelić, Mateo Barbarić, Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Petra Bukvić.

U ekipnom plasmanu osvojen je pehar za ekipno 1. mjesto kick za dječake, ekipno 1. mjesto kick za djevojčice, ekipno 2. mjesto mlađi kadeti B dječaci.

Mia Drežnjak je proglašena za najbolju djevojčicu u kicku u konkurenciji 26 djevojčica.

"Naša ekipa je na kupu bila baš dominanta što pokazuju i rezultati. Nekoliko početnika je imalo svoj prvi nastup i bili su odlični te ćemo ih svakako uključiti u natjecateljsku skupinu. Mia Drežnjak je proglašena najboljom djevojčicom svog uzrasta a taj isti uspjeh je imala i na turniru u Kaknju. Također se želim zahvaliti Elektroprivredi na pomoći u radu kluba. Svaka pomoć dobro dođe, jer da bismo mogli postizati rezultate moramo imati i adekvatnu opremu i uvjete treniranja," dodala je trenerica Klaudia Marić.

Treneri Klaudia Marić i Boris Knezović su vodili ekipu u Bugojno. Mostarci nastavljaju trenirati punom parom, jer slijede turniri u BiH i inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close