BK Brotnjo

Čitluk domaćin velikog boksačkog turnira u rujnu

"Fizički pripremamo sedmoricu naših boksača, nadam se da će svi biti zdravi i spremni do turnira".
Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2023. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nešto manje od mjesec dana Čitluk će, po drugi put, biti boksačko središte, kako Hercegovine tako i cijele BiH. Naime, 16. i 17. rujna 2023. godine održava se 2. Boksački turnir "Dani berbe grožđa 2023." u sklopu 4. kola Boksačke lige Federacije BiH, kojega i ove godine organizira Boksački klub "Brotnjo" iz Čitluka.

Kako doznajemo od predsjednika kluba i trenera Vjekoslava Bošnjaka, pripreme su u punom jeku.

Foto: PR / Članovi BK Brotnjo Čitluk na turniru

"Zadovoljstvo nam je ponovno ugostiti mlade boksače iz cijele BiH. Prošla godina je bila probna, s obzirom da smo imali turnir po prvi put, uložili smo puno vremena u organizaciju s određenom dozom straha kako nešto ne bi pogriješili. Međutim, po završetku turira svi sudionici su bili jako zadovoljno, osobno su mi čestitali na izvrsnom angažmanu. Posebno vesele čestitke predsjednika i trenera drugih klubova kao i predstavnika krovnih institucija, Boksačkog saveza Federacije i Boksačkog saveza BiH. Ove godine je za nijansu lakše, ali ima jako puno posla, potrebno je sve razraditi u detalje kako bi se izbjegao bilo kakav propust. Prijave su u tijeku kao i stalna komunikacija s vodstvom klubova i boksačkih saveza".

Foto: PR / Članovi BK Brotnjo Čitluk na turniru

Međutim, uz tehničke pripreme, krenule su i pripreme u teretani.

"Fizički pripremamo sedmoricu naših boksača, nadam se da će svi biti zdravi i spremni do turnira. Treninge imamo svaki dan, ali to je obaveza u kojoj svi uživamo, jer radimo upravo ono što volimo", naglašava Bošnjak.

Odlični rezultati Brotnjaka na svim natjecanjima kao i sama organizacija turnira, učinila je ovaj boksački klub, ali i cijelo Brotnjo, prepoznatljivim u cijeloj državi.

"Prije tek pet godina klub je započeo s radom. Nismo očekivali da ćemo za samo koju godinu rada početi osvajati medalje. Jesmo znali da će doći nekad u budućnosti, ali nismo očekivali ovako brzo. Trener Rafael Pervan i ja oduševljeni smo ekipom koja dolazi na treninge. U početku je bilo i onih koji su u teretani provodili vrijeme više zbog druženja, a manje zbog velikih rezultata. Međutim, s vremenom su isplivali oni najbolji koje redovito vodimo na natjecanja i ostvaruju rezultate. Nije lako, potrebno je puno truda i odricanja, ali smo uporni. Zanimanje za boks raste iz godine u godinu, dvorana gdje trenutačno treniramo postaje nam premala, ali se nadam da ćemo naći neko rješenje i na tom području. Kapacitet među mladim sportašima postoji, samo ga treba 'isklesati' i iskoristiti na pravi način", kazao je Bošnjak.

Foto: PR / Članovi BK Brotnjo Čitluk na turniru

Podpredsjednik kluba i trener Rafael Pervan nam je otkrio kako je mladi boksač Kristijan Čuljak nedavno pozvan u Boks reprezentaciju BiH na pripreme, ali zbog ozljede koja ga prati proteklih nekoliko mjeseci, nije mogao prihvatiti.

"Takvi pozivi nam su kruna sveukupnog rada. Žao nam je zbog njegove ozljede, jer su ovakve prilike jedinstvene, ali vjerujemo da će poziva biti još. Za svakog sportaša zdravlje treba biti na prvom mjestu. Ali kada vidiš da sav uloženi trud rezultira plodom i budeš pozvan u tim u koji ulaze samo najbolji od najboljih, ispunjen si pozitivnom energijom, dodatnom strašću i željom da budeš još bolji. Iz ničega naš je klub postao prepoznatljiv na bh.boksačkoj sceni. Na svakom sastanku s drugim kolegama trenerima osjetim posebno poštovanje i divljenje zbog svega pozitivnog što smo kao klub postigli u jako kratkom vremenu", istaknuo je Pervan.

Foto: PR / Članovi BK Brotnjo Čitluk na turniru

Ispred BK Brotnjo, posebna zahvala ide pokroviteljima turnira: Općini Čitluk, Federalnom ministarstvu kulture i športa te Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a kao i ostalim prijateljima sponzorima koji redovito podržavaju rad i djelovanje kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close