ATP250

Čilić stigao do četvrtfinala turnira u Dohi

Najbolji hrvatski tenisač je kao 4. nositelj u 1. kolu bio slobodan.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2022. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svom prvom meču nakon Australian Opena (osmina finala, poraz u četiri seta od Felixa Auger-Aliassimea), Marin Čilić je pobijedio Botica van de Zandschulpa sa 6:3, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale ATP250 turnira u Dohi.

Najbolji hrvatski tenisač je kao 4. nositelj u 1. kolu bio slobodan, a druga pobjeda nad Nizozemcem (polufinale Sankt Peterburga prošle godine) zaslužena je nakon jedan sat i 43 minute velikim preokretom u drugom setu.

Van de Zandschulp, senzacionalni četvrtfinalist US Opena iz kvalifikacija, jedini koji je u New Yorku uzeo set Danilu Medvedevu, vodio je u drugom setu s 5:2, a to je vodstvo moglo biti i veće, jer je kod 3:0 imao jednu break-loptu, te kod 4:1 drugu.

Dakle, Van de Zandschulp je dominirao drugim setom, no u trenutku kad je došao u priliku izjednačiti, servirajući kod 5:3, Čilić ga je zaskočio, iskoristio treću break-loptu i vratio ravnotežu. Dva gema kasnije Čilić je opet napao i opet realizirao treću break-loptu, te poveo sa 6:5. Za razliku od suparnika, 33-godišnji Međugorac je servirajući za pobjedu odradio rutinski posao.

U prvom setu nije bilo toliko zanimljivo i napeto, makar je puno toga stalo u dva posljednja gema. Najprije break Čilića za 5:3, a potom tri spašene break-lopte prije nego je pospremio set u džep.

Ukupno je Čilić djelovao vrlo solidno, pogotovo ako se vidi da je Nizozemac pogodio 70 posto prvih servisa. Tamo gdje je Čilić u konačnici napravio štetu bio je drugi servis Van de Zandschulpa na kojemu je dobio 14 od 21 poena, pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close