1/4 finale Cincinnatija

Čilić preko Berdycha na Ćorića

Sport / Ostali sportovi | 19. 08. 2016. u 11:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u noći s četvrtka na petak svladao je Čeha Tomaša Berdycha sa 6:3, 4:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje ga u borbi za polufinale čeka suigrač iz reprezentacije Borna Ćorić, koji je u osmini finala nadigrao Rafaela Nadala sa 6-1, 6-3.

U 11. dvoboju s najboljim češkim tenisačem Čilić je ostvario svoju petu pobjedu. Dodatnu zanimljivost ovom dvoboju dodali su posljednji potezi u stručnim ekipama obojice suparnika.

Naime, dosadašnji Čilićev trener Goran Ivanišević, s kojim je Čilić prekinuo suradnju u srpnju, od US Opena će voditi Berdycha, dok će Čilićevu igru pokušati unaprijediti Šveđanin Jonas Bjoerkman.

Još jednom pobjedom nad igračem iz kruga desetorice najboljih, Čilić je dokazao da se nalazi u odličnoj formi te da mu je američki beton omiljena podloga. Mogao je Marin do pobjede doći i u dva seta, ali je Berdych nizom od četiri gema u drugom setu, od zaostatka 2:4 stigao do izjednačenja rezultata u setovima.

No, 'breakom' u devetom gemu odlučujućeg seta hrvatski je tenisač stigao do zaslužene pobjede i po deveti put se plasirao u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije.

Na prvo polufinale Čilić još uvijek čeka, a da bi do njega stigao u Cincinnatiju, u petak će morati pobijediti suigrača iz reprezentacije Bornu Ćorića.

Mladi je Zagrepčanin u Cincinnatiju stigao do svog prvog četvrtfinala na Mastersima pobijedivši s uvjerljivih 6:1, 6:3 Španjolca Rafaela Nadala.

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Nadala te druga pobjeda hrvatskog Davis Cup reprezentativca, koji je slavnog Španjolca svladao i prije dvije godine u Baselu.

Čilić i Ćorić će u Cincinnatiju odigrati drugi međusobni dvoboj. U prvom, prije godinu dana na Mastersu u Šangaju, Čilić je slavio s uvjerljivih 6:1, 6:2.

Kopirati
Drag cursor here to close