Uoči Indian Wellsa

Čilić po 4. uzastopno finale: Uz ovakav servis svima sam opasan!

Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2014. u 13:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon osvajanja turnira u Delray Beachu otputovao je u Los Angeles, gdje se s trenerom Goranom Ivaniševićem priprema za nastup na prvom ovogodišnjem turniru iz serije "Masters 1000" koji sljedećeg tjedna počinje u Indian Wellsu.

Nakon tri odigrana finala u tri tjedna, te dva osvojena turnira, u Zagrebu i Delray Beachu, uz poraz u finalu Rotterdama, Čilić je stigao do učinka od 18 pobjeda u 2014. čime je najučinkovitiji tenisač dosadašnjeg dijela sezone. Slijede Španjolci Rafael Nadal i David Ferrer sa po 16 pobjeda, a Talijan Fabio Fognini ima 15.

"Psihološka razlika je ogromna. Prije Zagreba sam imao dosta briga što se tiče branjenja bodova, jer sam bio suočen s ispadanjem iz prvih 50 na ATP ljestvici tako da to nije bilo lagodno. Prijeko potrebni su mi bili ovi rezultati i nekolko pobjeda u nizu", rekao je Čilić koji na ovotjednoj ATP ljestvici zauzima 25. mjesto.

"Kasnije sam postao mirniji i počeo sam lakše dobijati mečeve, osim naravno u finalu. Servis držim puno duže tijekom meča, pa kada ostvarim prednost, ne ispuštam je. Osjećam koliko sam napredovao u posljednje vrijeme i to mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Mislim da sam uz ovakav servis koji mi je postao stvarno veliko oružje sada puno veća prijetnja najboljim igračima, a i moje psihološko razmišljanje je na drugoj razini. Zato sam pun samopouzdanja pred nastup u Indian Wellsu i ostalim velikim turnirima. S ovom formom mogu očekivati dobar rezultat i jako sam motiviran da nastavim sa sjajnom formom", najavio je Čilić svoj nastup u Indian Wellsu.

Kopirati
Drag cursor here to close