Još uvijek traži formu

Čilić opet izgubio, opet u tri seta

Od četvrtfinala u Puneu prvog tjedna siječnja prošle godine igrao je samo u Umagu i odmah izgubio. Nije pobijedio 13 mjeseci.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2024. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić još uvijek traži pravu formu. Povratak gledajući rezultate ne ide očekivano. Igrao je na tri turnira, još uvijek nije prošao u drugo kolo. Zaustavljen je u Hong Kongu (Struff), Australian Open (Marozsán), treći poraz je stigao od Lasla Đerea na startu turnira u Buenos Airesu.

Dobio je Čilić prvi set, u drugom je dva puta gubio servis. U trećem je ostao na nuli. Zanimljivo, tri meča na Touru, Marin je sva tri izgubio u tri seta. Tu treba dodati i poraz u Davis Cupu od Belgijca Bergsa također u tri seta. Čilić je za turnir u Buenos Airesu dobio pozivnicu, ovo mu je tek drugi južnoamerički turnir na zemlji. Do sada je igrao samo jednom, 2018. u Rio de Janeiru kada je prošao jedno kolo.

Čilić je zbog ozljede propustio gotovo cijelu 2023. Od četvrtfinala u Puneu prvog tjedna siječnja prošle godine igrao je samo u Umagu i odmah izgubio. Nije pobijedio 13 mjeseci, ali kaže da ne žali ni za čim.

"Bila je to vrlo pozitivna godina jer sam je proveo kod kuće sa svoje dvoje djece od četiri i dvije godine. Proveo sam vrijeme igrajući s njima, učio i naučio neke stvari koje želim raditi kada završim karijeru. Uživao sam iako je vrijeme brzo prolazilo, pogotovo od rujna kada sam počeo intenzivno trenirati."

Prvi put u karijeri je na južnoameričkoj turneji.

"Želio sam to i 2018., ali igrao sam finale Australian Opena, pa Davis Cupa i morao sam odustati kako bih se odmorio", ističe 35-godišnji Čilić.

Kopirati
Drag cursor here to close