Godi mu trava

Čilić nakon tri sata izborio 3. kolo Wimbledona, čeka ga Danil Medvjedev

Bila je to Čilićeva 31. pobjeda u All England Clubu, a po osmi put u karijeri je došao najmanje do trećeg kola u Wimbledonu.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2021. u 22:52 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ATP / Marin Čilić

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP - 37.) izborio je nastup u trećem kolu Wimbledona pobijedivši u četvrtak francuskog tenisača Benjamina Bonzija (ATP - 119.) sa 6-4, 3-6, 6-3, 7-6 (5) nakon tri sata i tri minute igre.

Čilić je protiv Bonzija bio bolji suparnik, a Francuza je ostavio bez prilike za 'break' u tri od četiri seta. Jedinu krizu na servisu imao je u drugom setu, kad je dopustio Bonziju da dođe do dva uzastopna 'breaka', u četvrtom i šestom gemu, ali kriza nije dugo trajala.

Bila je to Čilićeva 31. pobjeda u All England Clubu, a po osmi put u karijeri je došao najmanje do trećeg kola u Wimbledonu.

Čilić će u trećem kolu igrati protiv drugog tenisača svijeta Rusa Danila Medvjedeva koji je sa 6-4, 6-1, 6-2 bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza.

Bit će to njihov drugi dvoboj, a prvi su odigrali prije dvije godine u Washingtonu, kad je ruski tenisač slavio u u dva seta (6-4, 7-6).

Marin je ulaskom u treće kolo ostvario svoj najbolji rezultat u Wimbledonu od 2017., kad je došao na korak do naslova, izgubivši u finalu od Rogera Federera u tri seta.

Medvjedev je ulaskom u treće kolo izjednačio svoj najbolji wimbledonski rezultat ostvaren na posljednja dva izdanja trećeg Grand Slam turnira u sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close