Pao nishikori

Čilić nakon osvajanja Basela: Bio sam pod velikim pritiskom

Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2016. u 16:11 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić pobjednik je ATP turnira serije 500 u Baselu, gdje je u nedjeljnom finalu sa 6:1, 7:6 (5) svladao petog tenisača svijeta Japanca Keija Nishikorija za jedan sat i 37 minuta.

“Čestitke Keiju za cijeli tjedan u kojem je odlično igrao. Danas je bio tijesan meč. Keiju želim sve najbolje u nastavku sezone”, rekao je Čilić nakon šesnaeste titule. 

“Hvala organizatorima, ovo je jedan od najboljih turnira i zadovoljstvo je igrati ovdje. Hvala i skupljačima loptica, sucima, odradili su odličan posao i bili su prava podrška“, dodao je.

“Hvala mom timu, bili smo pred velikim pritiskom kada smo došli ovdje jer se još uvijek borim za veliko finale u Londonu. Hvala mojoj djevojci koja mi uvijek nosi sreću u finalima, nadam se da će biti još u mnogima.”

“Sjajna je atmosfera bila ovdje, nadam se da ću se vratiti i sljedeće godine i pokazati dobar tenis”, zaključio je Marin. 

Čilić je za prvi naslov na turnirima serije 500, a 16. u karijeri, zaradio 387.100 eura i 500 bodova koji su ga približili nastupu na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu.

Sada se nalazi na 9. mjestu, posljednjem koje vodi u O2 Arenu, i ima 210 bodova više u odnosu na najbližeg pratitelja Čeha Tomaša Berdycha, piše HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close