Prvo kolo Cincinnatija

Čilić lagano, Murrayu derbi veterana

U prvom setu je oduzeo servis suparniku u osmom gemu, potom i u prvom gemu drugog seta te je serijom od pet gemova od 3-3 u prvoj dionici, zapravo riješio pitanje pobjednika Marin.
Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2022. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je bez većih problema prošao prvo kolo velikog turnira u Cincinnatiju, još jednog iz serije Mastersa. Španjolac Jaume Munar je imao pet break lopti u cijelom meču, ali niti jednu nije iskoristio, pa je Marin prošao u dva seta, 6-3, 6-3. U prvom setu je oduzeo servis suparniku u osmom gemu, potom i u prvom gemu drugog seta te je serijom od pet gemova od 3-3 u prvoj dionici, zapravo riješio pitanje pobjednika. Na kraju se namučio završiti dvoboj, jer je u najdužem gemu meča, u kojem je bilo pet izjednačenja, Čilić realizirao tek šestu meč-loptu.

Bio je to njegov drugi dvoboj protiv Munara, a završio je jednako kao i prvi koji su odigrali na početku ove godine u Adelaideu, također na tvrdoj podlozi.U drugom kolu Marin će igrati protiv Finca Emila Ruusuvuorija koji je sa 7-6 (2), 6-2 bio bolji od Amerikanca Johna Wolfa.

Derbi dana su odigrali veterani Stan Wawrinka i Andy Murray. Nekadašnji Grand Slam pobjednici su na terenu ostali skoro tri sata i na kraju je Murray slavio 7-6(3), 5-7, 7-5. Bio je to meč sa jako malo break prilika. Švicarac je imao šest iskoristio je tri, Škot jednu manju (3/5). U tie breaku prvog Murray je otišao na 4-1 i Wawrinka se nije vratio, dok je Stan dobio drugi nakon break za 7-5. Prethodno su obojica gubila svoj servis u osmom i devetom gemu. Slični situaciju smo imali u setu odluke. Razmjena breakova na početku seta i onda break Murraya za 6-5. Škot je iskoristio četvrtu meč loptu.

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti eliminaciju Mattea Berrettinija kojeg je u tri seta savladao Frances Tiafoe u tri seta, dok je Shapovalov bio bolji od Dimitrova u dva.

Kopirati
Drag cursor here to close